Uitzending
Pauw & Witteman - 17-12-2009

17-12-2009

Pauw & Witteman

1560 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Andries Knevel, Tijs van den Brink, Jolande Sap, Marie-Claire van den Berg, Daan Schuurmans en Tomas Ross.

Jolande Sap over de klimaattop
De onderhandelingen in Kopenhagen verlopen moeizaam. Zal de klimaattop volgens Jolande Sap (GroenLinks) nog een akkoord opleveren? En hoe is het om een week lang klimaat neutraal te leven? Journalist Marie-Claire van den Berg heeft dit ondervonden.
De klimaattop zou onder meer moeten leiden tot afspraken over de uitstoot van broeikasgassen. Maar op dit moment zitten de onderhandelingen muurvast.

Daan Schuurmans speelt prins Bernhard
Daan Schuurmans speelt prins Bernard in de serie 'Bernhard Schavuit van Oranje'. Journalist Tomas Ross schreef het script.
Deze vierdelige serie komt in 2010 op tv en gaat over het leven van prins Bernhard. Daan Schuurmans speelt de jonge Bernard en Eric Schneider de oudere.

De serie begint op 1 mei 2003, daags na Koninginnedag, wanneer Máxima Bernhard toevertrouwt dat ze het Koninklijke leven wil opgeven.

Moraalridders Knevel en Van den Brink
EO-presentator Andries Knevel is bij de laatste uitzending van Het Elfde uur koninklijk onderscheiden. Hij gaat nu samen met Tijs van den Brink het nieuwe programma Moraalridders presenteren.

Andries Knevel kreeg de onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan opinievorming en het publieke debat. Deze uitzending wordt volgende week dinsdag uitgezonden.

In de plaats van Het Elfde uur komt nu het programma Moraalridders. Dit wordt een programma over actualiteiten waarin Knevel en Van den Brink gasten vragen naar hun meningen en drijfveren.

Oproep tot twitterbombardement Obama
Deze oproep voor een twitterbombardement aan Obama is de laatste troef van GroenLinks om een doorbraak op de kimaattop te forceren. Jolande Sap van GroenLinks geeft in Pauw & Witteman het startsein. Twitter: Dear @barackobama, what the world needs now is true leadership and real targets! #SaveCopenhagen (please RT)

De GroenLinks-Kopenhagen twitteractie krijgt steun van alle Groene Europese partijen. De Amerikaanse president Obama komt morgen op de laatste dag van de klimaattop naar Kopenhagen. GroenLinks hoopt dat er dan een krachtig klimaatverdrag tot stand komt.

Twitter de Chinese president Hu Jintao
Naast de Verenigde Staten is China een belangrijke grootmacht om morgen tot een stevig klimaatverdrag te komen in Kopenhagen. Stuur daarom ook massaal de volgende tweet naar president Hu Jintao: Zunjing de Hu Jintao shijie ianzai suo xuyao de shi zhenzheng de lingdao he zhenzeng de nubiao.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 17 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Daan Schuurmans, Andries Knevel, Prins Bernhard, Tomas Ross, Tijs van den Brink, Jolande Sap, Marie-Claire van den Berg en Barack Obama. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie