Uitzending
Pauw & Witteman - 13-1-2010

13-1-2010

Pauw & Witteman

1808 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Jan Marijnissen, Jef Vermassen, Bénédicte Ficq, Ramsey Nasr.

Gespannen sfeer op het BinnenhofDe uitspraken van minister-president Jan Peter Balkenende over het Irakrapport hebben geleid tot een gespannen sfeer op het Binnenhof. Balkenende gaf gisteren aan het niet eens te zijn met de conclusies van de commissie-Davids, tot ergernis van coalitiepartner PvdA. De oppositie wil dat het kabinet vanavond nog een brief naar de Tweede Kamer stuurt over de uitlatingen van de premier. D66 vroeg vanmiddag al een spoeddebat aan, omdat er frictie lijkt te zijn ontstaan tussen de partijen. Of dit debat doorgaat, moet nog blijken.
Jan Marijnissen gaat in op de gespannen sfeer op het Binnenhof.

PvdA-woordvoerder Van Dam reageert vanuit Den Haag
Martijn van Dam, buitenlandwoordvoerder voor de PvdA, reageert vanuit Den Haag op de kabinetsbrief over het Irak-rapport.

Ramsey Nasr is boos op Balkenende
Ramsey Nasr is boos op minister-president Jan Peter Balkenende en schreef daarover een sonnet in het NRC Handelsblad. Hij wind zich erover op dat een minister-president heeft gelogen over de beweegredenen om een oorlog in te gaan.

Ramsey Nasr is Dichter des Vaderlands en was de tweede stadsdichter van Antwerpen. Daarnaast is hij acteur en regisseur.

Jef Vermassen over Belgische moordenaarBelgië vreest voor een nieuwe Dutroux. Ronald Janssen bekende deze week Shana Appeltans (18), haar vriend Kevin Paulus (22) de sinds 2007 vermiste Annick van Uytsel (18) vermoord te hebben en het einde lijkt nog niet in zicht. Dossiers van allerlei onopgeloste moordzaken uit de jaren ’90 worden weer opengeslagen, omdat Janssen bij de ondervragingen liet doorschemeren nog meer delicten op zijn geweten te hebben. Ook de Nederlandse politie wil weten of hij verband gebracht kan worden met enkele moordzaken in de regio Maastricht. Janssen heeft ook al enkele verkrachtingen bekend.

Intussen is er geschokt gereageerd op het dubbelleven dat Janssen moet hebben geleid. Hij was tekenleraar op een school in Herk-de-Stad en werd door mensen in zijn omgevig als zeer vriendelijk ervaren. Maar 's nachts lijkt Janssen zich vaak op straat te hebben gegeven. In 2007 liep hij op die manier bij toeval Annick van Uytsel tegen het lijf, die hij vermoordde. Haar lijk werd in het Albertkanaal gedumpt.

'Inval Jan-Dirk Paarlberg is schandalig'
Advocaat Bénédicte Ficq vindt de inval van het Openbaar Ministerie bij haar cliënt vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg schandalig. Bij de inval dinsdagochtend is onder meer beslag gelegd op zijn kunstcollectie.

Het Openbaar Ministerie (OM) deed beslagleggingen in zijn woningen in Nederland, Sint Maarten, Frankrijk en Portugal en in zijn kantoor in Maarssen. Paarlberg zou topcrimineel Willem Holleeder hebben geholpen met het witwassen van 17 miljoen euro, zo oordeelde het gerechtshof in Amsterdam. Het OM is daarom op beslaglegging overgegaan. Volgens advocaat Ficq onterecht omdat Paarlberg zich nog niet voor de rechter heeft verdedigd.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 13 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Jan-Dirk Paarlberg, Jan Marijnissen en Ramsey Nasr. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie