Uitzending
Pauw & Witteman - 4-1-2010

4-1-2010

Pauw & Witteman

1272 x bekeken | 1 reacties
6
Vanavond te gast: Erica Terpstra, Sophie in 't Veld, Benno Baksteen, Alberto Stegeman en Dana Nechushtan.

Debat over beveiliging op Schiphol
Op Eerste Kerstdag probeerde een Nigeriaan de vlucht van Schiphol naar Detroit te laten neerstorten. Zijn aanslag werd verijdeld. Het incident leidde tot vragen over de beveiliging op Schiphol. Hoe kon de verdachte met zijn explosieven ongestoord het vliegtuig instappen? Minister Ter Horst beloofde zo snel mogelijk bodyscanners in te zetten bij vluchten naar de Verenigde Staten. Deze scanners 'kijken' door kleding heen en zo kunnen verborgen voorwerpen op het lichaam worden ontdekt.

Vandaag kwam Schiphol negatief in het nieuws omdat een Britse journalist een injectiespuit had meegesmokkeld in het vliegtuig naar Londen. Volgens de coördinator terrorismebestrijding was de veiligheid niet in het geding en de Tweede Kamer reageerde gematigd op het incident. Maar is de beveiliging op Schiphol wel voldoende? Hierover gaan vanavond in debat: Sophie in 't Veld (D66), undercover-journalist Alberto Stegeman en luchtvaartdeskundige Benno Baksteen.

Erica Terpstra over de Olympische Spelen
Afgelopen zaterdag droeg NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra het Nederlands Olympisch Team over aan chef de mission Henk Gemser. Daarmee is het team voor de Olympische Spelen in Vancouver een feit. Momenteel bestaat de ploeg uit veertien schaatsers, acht bobsleeërs, zes shorttrackers en één snowboardster. Verschillende sporters hopen de komende weken nog startbewijzen af te dwingen.

Het zullen voor Terpstra de laatste Spelen zijn als voorzitter: haar zittingstermijn loopt in mei af. De sportorganisatie wilde een open zoektocht naar een opvolger en plaatste daarom de vacature in de grote dagbladen. André Bolhuis zal hoogstwaarschijnlijk het stokje van Terpstra overnemen. De 63-jarige oud-hockeyinternational was in 1992 en 1996 chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg en acht jaar lang voorzitter van de hockeybond.

Dana Nechushtan regisseert Annie M.G.
Regisseur Dana Nechushtan maakte voor de VARA de 7-delige dramaserie Annie M.G. over het leven van Annie M.G. Schmidt. De serie zit vol met liedjes en ander werk van één van Nederlands meest geliefde schrijfsters, die grote faam verwierf met boeken zoals Pluk van de petteflet en Jip en Janneke . Haar volledige leven komt voorbij, van haar geboorte als dochter van een dominee in 1911 tot aan haar dood in 1995. Gisteren werd de eerste aflevering uitgezonden.

Dana Nechushtan (1970) regisseerde eerder onder meer de serie Dunya en Desie en de gelijknamige film. De serie werd onder meer genomineerd voor een Emmy Award.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 4 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Erica Terpstra, Alberto Stegeman, Benno Baksteen, Dana Nechushtan en Sophie in 't Veld. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!