Uitzending
Pauw & Witteman - 27-2-2009

27-2-2009

Pauw & Witteman

1470 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Cees Nooteboom, Henk Heiloo, Theo Weterings, meiden van Halal, hulpverleners vliegtuigramp.

Cees Nooteboom
Morgen verschijnt de nieuwe verhalenbundel ’s Nachts komen de vossen van Cees Nooteboom. Een boek over dood en vergankelijkheid. Nooteboom beschrijft de verhalen aan de hand van foto's. Veel van de verhalen spelen zich af in Zuid-Europese landen. Zelf woont Cees Nooteboom de helft van het jaar op Menorca, een eiland in de Middellandse Zee.

Henk Heijloo
Zakenman Henk Heijloo is één van de overlevenden van de vliegramp bij Schiphol woensdagochtend. Hij kon als eerste passagier het neergestorte vliegtuig verlaten. Woensdagochtend stortte een Boeing 737 van Turkish Airlines neer in een weiland bij Schiphol. Experts zijn nog op zoek naar de oorzaak van de ramp. Henk Heijloo is een website gestart waar overlevenden van de crash zich kunnen melden. Heijloo bereidt een schadeclaim voor tegen Turkish Airlines.

Theo Weterings
Theo Weterings is burgemeester van Haarlemmermeer en als zodanig verantwoordelijk voor de hulpverlening op en rond de plek van de crash. Op dag van de ramp was Weterings niet op zijn post. Hij vierde vakantie in Zeeland.

De meiden van Halal
Twee van de drie meiden van Halal zaten in de neergestorte vlucht van Turkish Airlines. De zussen Jihad en Hajar waren op de terugweg nadat ze te gast waren geweest in een bekend Libanese talkshow. Oudste zus Esma plakte een vakantie vast aan haar verblijf en zat daarom niet in de bewuste vlucht. Jongste zus Jihad ligt nog ter observatie in het ziekenhuis. Hajar vertelt over de crash en de nasleep. Ze heeft haar zus Esma meegenomen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 27 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Cees Nooteboom en Theo Weterings. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie