Uitzending
Pauw & Witteman - 26-2-2009

26-2-2009

Pauw & Witteman

2031 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Arnold Burlage, Verona van de Leur, Maarten van Rossem en filmproducer Pieter Jan Brugge.

Arnold Burlage
Journalist Arnold Burlage is al ruim vierendertig jaar werkzaam als luchtvaartredacteur bij De Telegraaf en zal ingaan op de laatste ontwikkelingen rond de vliegramp woensdag bij Schiphol. In 2004 ontving hij de persprijs van het Platform Nederlandse Luchtvaart.

Verona van de Leur
Voormalig turnkampioene Verona van de Leur won gisteren het kort geding dat zij tegen haar vader had aangespannen. De rechter stelde haar grotendeels in het gelijk en oordeelde onder meer dat haar vader inzicht moet geven in zijn bankafschriften. Hij zou onder valse voorwendselen 62.000 euro van haar rekening hebben gehaald. In juni vorig jaar maakte van de Leur bekend een einde te maken aan haar turnloopbaan, onder meer vanwege een problematische thuissituatie en meerdere conflicten met de Nederlandse turnbond. Ze stond bekend als één van Nederlands beste turnsters ooit. Als 16-jarige won ze in 2002 drie keer zilver en twee keer brons op het EK turnen in Griekenland en zilver op het WK in Hongarije.

Maarten van Rossem
PVV-leider Geert Wilders vertoont vandaag zijn film Fitna aan de Amerikaanse Senaat. Amerikadeskundige Maarten van Rossem geeft commentaar.

Pieter Jan Brugge
Opnieuw gaat er een Hollywood film van de Nederlandse producent Pieter Jan Brugge in première: Defiance, met James Bond acteur Daniel Craig in de hoofdrol. Deze film gaat over vier Pools joodse broers die in de Tweede Wereldoorlog ontsnapte aan vervolging door de nazi’s en besloten om over te gaan tot gewapend verzet. Brugge is geen onbekende meer in Hollywood en produceerde al eerder grote Hollywood films zoals The Pelican Brief, Heat, The Insider en Miami Vice. Voor zijn werk aan The Insider werd hij in 2000 zelfs genomineerd voor een Oscar. Verder werkte hij onder meer met acteurs zoals Al Pacino, Russell Crowe, Julia Roberts en Morgan Freeman.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 26 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Maarten van Rossem, Verona van de Leur en Pieter Jan Brugge. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie