Uitzending
Pauw & Witteman - 25-2-2009

25-2-2009

Pauw & Witteman

1632 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Mustafa Bahçecioglu, Mark Kramer, Nebahat Albayrak, Benno Baksteen, Natasja Froger en Clara Sies.

Mustafa Bahçecioglu
Passagier Mustafa Bahçecioglu kwam zonder kleerscheuren uit de Boeing van Turkish Airlines. Hij vertelt zijn verhaal.

Mark Kramer
Volgens het rampenplan vangt het VU medisch centrum bij een crash op Schiphol de zwaargewonden op. Vandaag trad het rampenplan in werking. Het VUmc ving 28 slachtoffers op, waaronder vijftien zwaar gewonden. Als academisch ziekenhuis kreeg het VUmc relatief veel ernstige gevallen toegewezen. Mark Kramer, hoofd van de Spoedeisende hulp, vertelt hoe het er vandaag aan toe ging op zijn afdeling.

Nebahat Albayrak
Samen met premier Balkenende bezocht staatssecretaris Nebahat Albayrak slachtoffers van de vliegtuigramp. Bij het neerstorten van een Turkse Boeing vielen vanochtend negen doden en 86 mensen raakten gewond. Dat meldde de directeur van Schiphol tijdens een persconferentie. Er zaten 134 passagiers in het vliegtuig. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Het gaat om een Boeing 737-800 van de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, die van Istanbul naar Amsterdam vloog. Bij het landen ging het mis. Het toestel brak in drie stukken.

Benno Baksteen
Benno Baksteen kwam in 1970 in dienst bij de KLM. Baksteen was jarenlang voorzitter van de Nederlandse Vereniging Verkeersvliegers en maakte naam als luchtvaartdeskundige. Hij was gezagvoerder tot zijn pensioen in 2006 en vloog met toestellen als de Boeing 747 en 777. Aan Baksteen de vraag hoe de Turkse Boeing vlak voor de landingsbaan uit de lucht kon vallen.

Natasja Froger en Clara Sies
Het is crisis bij de voedselbanken. De schappen raken leeg en het aantal klanten stijgt. Natasja Froger en oprichter Clara Sies maken zich zorgen. Natasja Froger leefde voor het tv-programma Effe geen cent te makken samen met haar gezin een maand van de bijstand. Tegelijkertijd wilde de Frogers aandacht vragen voor de voedselbank. De problemen bij de voedselbanken zijn van de laatste weken. Dit jaar zijn er al 2000 gezinnen meer dan vorig jaar, die aankloppen bij de voedselbank. In totaal zijn er 17 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Hoe komt het dat er steeds meer Nederlanders gebruik van maken? En vooral: hoe is dit tekort aan voedsel op te lossen?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 25 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Natasja Froger, Nebahat Albayrak, Benno Baksteen, Mark Kramer en Mustafa Bahçecioglu. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie