Uitzending
Pauw & Witteman - 15-12-2009

15-12-2009

Pauw & Witteman

1342 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Liesbeth List, Philip Freriks, Tjeerd Herrema en Helena van Gelder.
15 december 2009 - Pauw & Witteman in 5 minuten

'Besluit bouw Noord-Zuidlijn grote fout'
De enquêtecommissie die onderzoek doet naar de gang van zaken rond de Amsterdamse Noord-Zuidlijn concludeerde vandaag dat de gemeente nooit aan het metroproject had mogen beginnen. Volgens de commissie heeft "het college heeft in de gehele onderzochte periode van het project Noord-Zuidlijn bij herhaling fouten gemaakt in de voorbereiding, besluitvorming en uitvoering van het project''. De kosten werden in 2002 geschat op 1,4 miljard. Niet alleen is dat bedrag omhoog geschoten naar 3,1 miljard euro, ook is het project minimaal zes jaar later klaar dan gepland.

Aanleiding voor het onderzoek was het aftreden van wethouder Tjeerd Herrema in februari door de slechte resultaten. Grootste probleem was dat de aanleg van de metro verzakkingen veroorzaakte rondom de bouwput. Helena van Gelder woonde in het gebied dat verzakte door de bouw van de lijn. Zij vertelt vanavond over de overlast die zij ondervond.

Liesbeth List over Ramses Shaffy
De dood van haar goede vriend en collega Ramses Shaffy kwam hard aan bij Liesbeth List. De begrafenis werd vorige week dinsdag afgesloten met 'drank en feest in plaats van koffie en cake' om het leven van de bekende chansonnier te vieren. In de dagen voor de begravenis had List moeite met het te woord staan van de pers.

Vanavond blikt ze terug op het leven en de dood van de man van haar leven. Ze zal in de studio ook het titelnummer van haar nieuwe CD Verloren in Gewonnen zingen. Op het album is ook het nummer Hij is wat hij zingt te horen, een ode aan Ramses Shaffy.

Shaffy en List werkten vele jaren samen in het theater en maakte meerdere albums. In 1969 hadden ze een enorme hit met het nummer Pastorale. In 2005 stonden ze met de band Alderliefste opnieuw in de hitlijsten met een nieuwe versie van Shaffy’s hit Laat me uit 1978.
voeg toe aan del.icio.usvoeg toe aan Furlvoeg toe aan Redditgeef kudovoeg toe aan Nu jijvoeg toe aan Msn Reporter

Philip Frerik verlaat NOS-journaal
Na dertien jaar neemt Philip Freriks jaar afscheid van de NOS-journaal. Aanstaande vrijdag leest hij voor het laatst het nieuws. Sascha de Boer zal vanaf dan het achtuurjournaal met voormalig Radio 1-Journaal-presentator Rob Trip presenteren. Philip Freriks kondigde in 2006 ook al zijn vertrek aan. Maar toen zijn beoogde opvolger, Charles Groenhuijzen, nog voor zijn eerste journaal werd ontslagen, besloot Freriks zijn contract tot eind 2009 te verlengen.

Freriks won aan populariteit door zijn karakteristieke manier van voorlezen. Ook staat hij bekend om zijn vele versprekingen. Vanavond blikt hij terug op dertien jaar NOS-journaal en vertelt hij wat zijn plannen zijn voor de toekomst.

Liesbeth List zingt 'Verloren en gewonnen'
Liesbeth List zingt het titelnummer van haar nieuwe album 'Verloren en gewonnen'.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 15 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Liesbeth List, Ramses Shaffy en Philip Freriks. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee