Uitzending
Pauw & Witteman - 30-11-2010

30-11-2010

Pauw & Witteman

2049 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Marike Stellinga, Youp van 't Hek, Johan Derksen en Ger Koopmans.

Marike Stellinga
Afgelopen weekend trad een financieel noodplan in werking om Ierland te redden uit de financiŽle noodsituatie waarin het land verkeert. Het plan behelst zo'n 85 miljard euro aan financiŽle steun, waarvan zo'n 2,7 miljard uit Nederland afkomstig is. Het beoogde positieve effect van de steun blijft vooralsnog echter uit. Sinds gisteren zijn de Europese beurzen fors gedaald, net zoals de koers van de euro. Daarnaast neemt de onrust rondom Portugal en Spanje toe. De centrale bank van Portugal waarschuwde vanmorgen nog voor een "niet te tolereren risico" als de Portugese overheid niet verder saneert.
Marike Stellinga is chef economie van het weekblad Elsevier en zal in de uitzending ingaan op de kwestie.

Youp van 't Hek
Vandaag is de lancering van het eenmalige magazine De Help van cabaretier Youp van 't Hek. Het magazine onder hoofdredactie van de cabaretier en redacteuren van NRC Handelsblad gaat over de 'helpdeskterreur' van grote bedrijven. Eind oktober schreef Van 't Hek een column over een maandenlang probleem dat zijn zoon had met de helpdesk van T-Mobile. De cabaretier zat 25 oktober in de uitzending van Pauw & Witteman waarin hij onder andere aankondigde de aanval te openen op klantenservices in Nederland.

Ger Koopmans
CDA-Kamerlid Ger Koopmans roept in de Telegraaf burgers op om met ideeŽn te komen voor bezuinigingen op de overheid. De regeringspartij pleit daarvoor bij hun minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken. Koopmans gaat vanavond in op zijn oproep.

Johan Derksen
Donderdag 2 december beslist de FIFA in ZŁrich over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Nederland en BelgiŽ willen in 2018 samen het WK voetbal organiseren. De delegatie van de HollandBelgiumBid vertrekt vandaag naar ZŁrich om de bekendmaking van het besluit bij te wonen. Hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen gaat vanavond in op het WK-bid. Derksen is tegen het organiseren van het WK in Nederland.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 30 november door de VARA en NTR. Te gast waren Johan Derksen, Ger Koopmans, Youp van 't Hek en Marike Stellinga. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie