Uitzending
Pauw & Witteman - 29-11-2010

29-11-2010

Pauw & Witteman

1483 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Coen Stork, Femke Halsema, Geert-Jan Knoops en Francisco van Jole.

Coen Stork en Francisco van Jole
De klokkenluiderswebsite Wikileaks is gisteren begonnen met het publiceren van in totaal 251.287 officiŽle en geheime documenten afkomstig van Amerikaanse ambassades. Het lekken van de documenten zal geleidelijk plaatsvinden in de komende maanden. Uit de reeds gelekte documenten blijkt onder meer dat Saudi ArabiŽ er bij de Verenigde Staten op aandrong om Iraanse nucleaire installaties aan te vallen en dat er grote zorgen zijn over de veiligheid van het nucleaire programma van Pakistan. De website van de Britse krant The Guardian heeft een actueel overzicht van het nieuws rondom de gelekte documenten. De krant kreeg een aanzienlijk deel van de documenten al ter inzage. Oud-diplomaat Coen Stork en internet-journalist Francisco van Jole zijn vanavond te gast en reageren op de actie van Wikileaks.

Femke Halsema
Vanavond is GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema te gast om te praten over linkse samenwerking binnen de oppositie. Vorige week riep ze de PvdA op om met haar partij en D66 tot een gezamenlijk progressief programma te komen en meer samen te werken, zůnder de 'conservatieve' SP. Ze sprak de hoop uit dat de PvdA voor een progressievere koers zou kiezen om op die manier tot nauwere samenwerking met GroenLinks en D66 te komen.

Geert-Jan Knoops
Het Openbaar Ministerie beschuldigt de gedecoreerde militair Marco Kroon van cocaÔne- en xtc-gebruik. Dit bleek tijdens de regiezitting die vandaag plaatsvond. Kroon (40) wordt vervolgd wegens drugs- en wapenbezit. Vandaag was de eerste inhoudelijke behandeling in de zaak, die tot nader order is uitgesteld. Volgens de rechtbank is er meer onderzoek nodig. Vanavond zal Geert-Jan Knoops in de uitzending nader ingaan op de zaak.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 29 november door de VARA en NTR. Te gast waren Femke Halsema, Geert-Jan Knoops en Francisco van Jole. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie