Uitzending
Pauw & Witteman - 23-11-2010

23-11-2010

Pauw & Witteman

1775 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Martin Šimek, Anne Branbergen, Rita Verdonk, Robin Heijmen, Geert Tomlow, Jan Slagter en Charles Groenhuijsen.

Rita Verdonk
Vandaag vond in de Ridderzaal in Den Haag de afscheidsbijeenkomst van voormalig premier Jan Peter Balkenende plaats. De media waren niet uitgenodigd. Rita Verdonk (Trots Op Nederland) was wel bij het afscheid aanwezig en is vanavond naar aanleiding hiervan te gast. Verdonk werkte van 2003 tot 2007 als minister veel samen met Balkenende. De oud-premier ontving van huidig premier Rutte de hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau: een benoeming tot Ridder Grootkruis. Naast het afscheid van Balkenende zal Rita Verdonk ook ingaan op haar leven na het afscheid van de Tweede Kamer.

Geert Tomlow
Het voorstel van PVV-Kamerlid Hero Brinkman om van de PVV een ledenpartij te maken is door de PVV-fractie afgewezen. De fractie heeft vanmiddag hierover vergaderd.
Geert Tomlow stond in 2006 op de kandidatenlijst voor de PVV en zat in het 'klasje van Geert'. Hij reageert op het nieuws dat de PVV geen ledenpartij wordt. Tomlow was al eerder te gast in Pauw & Witteman en ging toen in op de selectieprocedure van de PVV.

Martin Šimek en Anne Branbergen
Martin Šimek vertelt vanavond in Pauw & Witteman over de Italiaanse leider. Anne Branbergen schreef samen met Šimek Silvio. Modern leiderschap. Zij is Italië-correspondente van o.a. Het Parool, De Morgen, vpro, HP/De Tijd, Algemeen Dagblad en De groene. Zij volgt Berlusconi al sinds zijn politieke opmars in 1994.

Robin Heijmen
Omroep MAX zendt morgen 24 november live een openhartoperatie uit vanuit het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein: Operatie Live. Tijdens de uitzending geven journalist Charles Groenhuijsen en het medisch team uitleg over de operatie en informatie over het voorkomen van hartklachten. Chirurg Robin Heijmen is een van de chirurgen die hier aan mee doet. Hij vertelt over de bijzondere uitzending. Ook Charles Groenhuijsen en MAX-oprichter Jan Slagter zijn te gast.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 23 november door de VARA en NTR. Te gast waren Charles Groenhuijsen, Jan Slagter, Martin Simek en Rita Verdonk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie