Uitzending
Pauw & Witteman - 25-11-2010

25-11-2010

Pauw & Witteman

1957 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Emile Roemer, Arnold Karskens, Liesbeth van Dijk en Herman de Regt.

Emile Roemer
GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema stelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat er op dit moment sprake is van twee stromingen binnen de linkse oppositie: conservatief en progressief. Volgens Halsema behoort de SP tot de eerste stroming, haar eigen partij en D66 behoren tot de tweede stroming, terwijl de PvdA er tussen in zit. Ze roept de PvdA op om duidelijk te kiezen voor een progressieve koers door de samenwerking te zoeken met GroenLinks en D66. De overeenkomsten zouden het grootst zijn tussen GroenLinks, D66 en PvdA. SP-fractievoorzitter Emile Roemer is vanavond te gast en gaat in op de linkse samenwerking binnen de oppositie en reageert op de uitspraken van Halsema.

Liesbeth van Dijk en Herman de Regt
In het televisieprogramma Paranormale kinderen op SBS6 helpt paragnost Liesbeth van Dijk kinderen omgaan met hun vermeende zesde zintuig. Steeds meer televisieprogramma's gaan over dit thema. Zo werkte Liesbeth van Dijk eerder mee aan het programma Het Zesde Zintuig van de KRO. Paranormale kinderen is het eerste programma wat aandacht vraagt voor kinderen met een vermeende paranormale gave. En volgens Liesbeth van Dijk staan zij daar juist het meest open voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om praten met overledenen en dieren of dingen zien die anderen niet zien. Medium Liesbeth van Dijk en wetenschapsfilosoof Herman de Regt gaan hierover vanavond in debat bij Pauw & Witteman.

Arnold Karskens
Nederland heeft Duitsland gevraagd om uitlevering van oorlogsmisdadiger Klaas-Carel Faber. In 1947 werd de 88-jarige Faber in Nederland ter dood veroordeeld wegens medeplichtigheid bij 22 moorden tijdens de Duitse bezetting. De ter dood veroordeling werd later omgezet in levenslang. Na vijf jaar gevangenschap ontsnapte hij en vluchtte naar Duitsland. waar hij tot de dag van vandaag woont. Oorlogsjournalist en journalist voor De Pers Arnold Karskens is vanavond te gast naar aanleiding van het arrestatiebevel. Karskens, zelf afkomstig uit een verzetsfamilie, heeft het leven van Faber uitvoerig onderzocht. "Faber moet achter de tralies, liever vandaag dan morgen.", aldus Karskens afgelopen augustus.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 25 november door de VARA en NTR. Te gast waren Arnold Karskens, Emile Roemer en Liesbeth van Dijk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie