Uitzending
Pauw & Witteman - 1-12-2010

1-12-2010

Pauw & Witteman

1492 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Jeanine Hennis-Plasschaert, Theo Maassen, Francisco van Jole en Govert Schilling.

Theo Maassen
Vandaag gaat de familiefilm Het geheim in première, met in de hoofdrol onder meer Theo Maassen en Chantal Jansen. De film werd geregisseerd door Joram Lürsen, die eerder Alles is liefde maakte. Het geheim gaat over de achtjarige Ben (gespeeld door Thor Braun) die na het bezoeken van een goochelshow gefascineerd raakt door de grote verdwijntruc en zelf ook wil leren goochelen. Samen met zijn vader Koos richt hij het magische duo Stikker en zoon op. De rol van klunzige vader Koos Stikker wordt vertolkt door cabaretier Theo Maassen, die voor de rol goochel-les kreeg van illusionist Hans Klok.

Govert Schilling
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft nieuw leven ontdekt op aarde in een giftig meer in Californië. Het gaat om een soort bacterie dat andere eigenschappen heeft dan al het andere leven op aarde. Wetenschapsjournalist Govert Schilling gaat in op dit nieuws.

Jeanine Hennis-Plasschaert
VVD'er Jeanine Hennis-Plasschaert is door het weekblad European Voice uitgeroepen tot Europarlementariër van het jaar. Ze krijgt de titel omdat de Verenigde Staten door haar verzet geen inzage kregen in Europese bankoverboekingen.
De Europese Commissie, de nationale overheden van de lidstaten en de VS hadden daarover al afspraken gemaakt, maar Hennis-Plasschaert overtuigde het Europees parlement om niet met de afspraak in te stemmen. De winnaar is bepaald door internetstemmers. Hennis-Plasschaert verliet het Europees parlement omdat ze in juni gekozen werd voor de Tweede Kamer.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 1 december door de VARA en NTR. Te gast waren Theo Maassen, Govert Schilling, Francisco van Jole en Jeanine Hennis-Plasschaert. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie