Uitzending
Pauw & Witteman - 6-12-2010

6-12-2010

Pauw & Witteman

1528 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Frits Barend, Rob van Gijzel, Halbe Zijlstra, Wouter Zwart en Rinse Zwalua.

Wouter Zwart
Deze week zijn de uitreikingen van de Nobelprijzen voor 2010. De Nobelprijs voor de Vrede kan dit jaar niet worden uitgereikt aan de Chinese mensenrechtenactivist Liu Xiaobo. Sinds 2009 zit hij een celstraf van elf jaar uit vanwege het ‘ondermijnen van de staat’. In China is de toekenning van de prijs aan Liu Xiaobo niet goed gevallen en het land riep Europese landen op tot een boycot van de uitreiking. China-correspondent Wouter Zwart gaat vanavond in op de vrijheid van meningsuiting in China en de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan Xiaobo.

Rob van Gijzel
Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel gaat vanavond in op de problemen met drugsgeweld in zijn gemeente. Eindhoven heeft de afgelopen weken te maken met vijf schiet- of vuurwapenincidenten die allemaal te maken hebben met de hennepteelt en georganiseerde criminaliteit. Daaronder was een dodelijke schietpartij, en de beschieting van een huis met waarschijnlijk een mitrailleur.

Rinse Zwalua
Afgelopen zaterdagavond kwam de 23-jarige Duitse stuntman Samuel Koch zwaar ten val tijdens een stunt die hij uitvoerde in het Duitse programma Wetten dass? Hij wilde bewijzen dat hij met springveren aan zijn schoenen over vijf rijdende auto's kon springen. Bij de derde auto ging het mis en belandde hij op zijn hoofd, waarna hij bewusteloos bleef liggen. Na een operatie aan zijn halswervels wordt hij nu in een kunstmatige coma gehouden. De Nederlandse stuntman Rinse Zwalua gaat in de uitzending in op het voorval.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 6 december door de VARA en NTR. Te gast waren Frits Barend, Rob van Gijzel en Halbe Zijlstra. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie