Uitzending
Pauw & Witteman - 26-11-2010

26-11-2010

Pauw & Witteman

2957 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Bart Chabot, Wim van de Camp, Tjalling van der Goot, Chantal Hanse en Riet Ory.

Bart Chabot
Dichter en schrijver Bart Chabot schuift vanavond weer aan tafel bij Pauw & Witteman. Na een ingrijpende behandeling aan de tumor in zijn hoofd pakt hij langzaam zijn oude bezigheden weer op. Hij vertelt vanavond over zijn herstel.

Wim van de Camp
Zaterdag organiseert het CDA het najaarspartijcongres in Utrecht. Tijdens het congres wordt onder meer de politieke koers van de partij besproken. Het CDA verloor fors tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. Naar aanleiding van het verlies heeft de partij een onderzoek laten uitvoeren naar de verkiezingsnederlaag door de commissie Frissen. De belangrijkste conclusies voor het verlies waren dat het onvoldoende duidelijk was waar de partij voor stond en dat de partij onvoldoende aansluiting had bij de huidige Nederlandse samenleving. Waarnemend CDA-voorzitter Liesbeth Spies reageerde eerder deze maand op de bevindingen uit het rapport bij Pauw & Witteman.

Tjalling van der Goot
Tjalling van der Goot is een van de advocaten van Sander V. Hij gaat vanavond in op de veroordeling van zijn cliŽnt. Wim Anker (de andere advocaat) adviseert Sander V. om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van achttien jaar en tbs voor de moord op de 12-jarige Milly Boel.

Chantal Hanse en Riet Ory
De laatste reclamecampagne Shameless van het Nederlandse kledingbedrijf Suitsupply zorgt internationaal voor veel ophef. Ook op twitter wordt veel over de campagne gesproken. In de advertenties zouden vrouwen worden afgeschilderd als lustobjecten. De Nederlandse Reclame Code Commissie kreeg tientallen klachten binnen, maar deze zijn afgewezen. Riet Ory is woordvoerder van de vrouwenbeweging en gaat vanavond in debat met Chantal Hanse, het model in de omstreden campagne van Suitsupply.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 26 november door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot en Wim van de Camp. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie