Uitzending
Pauw & Witteman - 24-11-2010

24-11-2010

Pauw & Witteman

1467 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Jaap van Zweden, Hero Brinkman, Jacky Stevens, Hans Kraay jr. en Ad Smit.

Ad Smit
Minister Ivo Opstelten kreeg tijdens de begrotingsbehandeling van PvdA en SP te horen dat de wapenhandel in Amsterdam-Zuidoost moet worden aangepakt. Zij willen dat wapenbezitters hinderlijk worden gevolgd en de politie moet de mogelijkheid krijgen om ook zonder harde bewijzen woningen en auto's van verdachten te doorzoeken. De regeringspartijen VVD en CDA delen de zorgen over wapenbezit in de Bijlmer. De afgelopen weken vielen bij drie schietpartijen een dode en vier gewonden in Amsterdam Zuidoost. Politiechef van Amsterdam Oost en Zuidoost Ad Smit gaat vanavond in op het wapenbezit van jonge mannen in de Bijlmer. Volgens de politiechef schieten de jonge mannen elkaar om bijna niets neer.

Hans Kraay jr
De KNVB wil Ajax-spits Luis Suarez een schorsing van zeven duels opleggen. De Ajax-spits beet afgelopen zaterdag in de slotfase van het duel tegen PSV zijn tegenstander middenvelder Otman Bakkal in zijn nek. Presentator en voormalig profvoetballer Hans Kraay jr. reageert op de schorsing van Luis Suarez. Hij heeft zelf toen hij bij voetbalclub de Graafschap speelde zijn tegenstander RBC-spits Pierre van Hooijdonk in de nek gebeten. Ook gaat Hans Kraay jr. in op de financiŽle situatie van Nederlandse voetbalclubs.

Jaap van Sweden
Nederlands dirigent en violist Jaap van Zweden gaat in op de in het regeerakkoord opgenomen afschaffing van het muziekcentrum van de Omroep. Het nieuwe kabinet wil 20 procent minder uitgeven aan kunst en cultuur en de BTW op theatertickets verhogen. Met de campagne Nederland schreeuwt om cultuur protesteren culturele instellingen door heel het land tegen deze bezuinigingen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 24 november door de VARA en NTR. Te gast waren Jaap van Zweden en Hans Kraay jr.. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie