Uitzending
Pauw & Witteman - 2-12-2010

2-12-2010

Pauw & Witteman

1590 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Gerard Joling, Wubbo Ockels, Liesbeth Zegveld en Jet Creemers.

Gerard Joling
Zanger en presentator Gerard Joling is er na een aantal maanden rust weer helemaal klaar voor en werkt hard aan zijn comeback. Eerder dit jaar verdween de 50-jarige Joling op doktersadvies uit de schijnwerpers. Zijn lichaam was naar eigen zeggen op en het plezier was weg. Zijn dokter vergeleek hem met een leeggeknepen pak vla. "Als ik wakker werd, had ik nergens fut voor. Op een gegeven moment dacht ik dat ik nooit meer op de bŁhne zou staan", aldus Joling.

Liesbeth Zegveld
Liesbeth Zegveld is de advocaat van de getuigen die belastende verklaringen hebben afgelegd tegen de Argentijnse voormalige piloot Julio Poch. Volgens de getuigen zou Poch betrokken zijn geweest bij de dodenvluchten in ArgentiniŽ in de jaren zeventig. Poch zit vast in ArgentiniŽ in afwachting van zijn proces en ontkent alle beschuldigingen. In oktober besloot de Argentijnse rechter om hem vooralsnog niet te vervolgen wegens gebrek aan bewijs. De belastende verklaringen kunnen volgens de rechter alleen worden toegelaten als ze voor een Argentijnse rechter worden afgelegd. Liesbeth Zegveld is te gast in de uitzending en zal ingaan op de zaak-Poch.

Wubbo Ockels
Het duurzame zeilschip van voormalig astronaut Wubbo Ockels is in de nacht van dinsdag op woensdag in Groningen door vandalen vernield en vervolgens gezonken. De politie heeft vooralsnog geen aanwijzing over wie of welke groepering achter de actie zit. Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel noemt het een aanval op het symbool van duurzaamheid.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 2 december door de VARA en NTR. Te gast waren Wubbo Ockels, Gerard Joling en Liesbeth Zegveld. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie