Uitzending
Pauw & Witteman - 24-2-2009

24-2-2009

Pauw & Witteman

1448 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Peter Paul de Vries, Claudia de Breij, Hans Teeuwen en Gregorius Nekschot.

Peter Paul de Vries
Onze vaste economisch analist Peter Paul de Vries bespreekt de laatste economische onheilstijdingen. Zo lijken beleggers het vertrouwen kwijt te zijn in het aandeel van bank-verzekeraar ING. Verder werden er vandaag zware verliezen geleden op het Damrak waar de AEX-index een nieuw dieptepunt bereikte.
Ook het verf- en chemieconcern AkzoNobel lijdt onder de recessie. De waardedaling van onderdelen bezorgde het bedrijf over 2008 een fiks verlies van 1,1 miljard euro, het bedrijf verwacht nu nog dieper en sneller in de organisatie te moeten snijden dan eerder was aangekondigd.

Claudia de Breij
Cabaretier, presentator en radio-dj Claudia de Breij is sinds 17 juni 2008 moeder van een zoontje. Ze schreef een boek over haar zwangerschap: Krijg nou tieten. De Breij speelde 4 theatervoorstellingen en presenteerde diverse tv-programma's, voornamelijk voor de Vara. Vanaf vrijdag is zij ook weer op de radio te horen met het programma Claudia d’r op, tussen 12.00 en 14.00 uur op 3FM.

Hans Teeuwen en Gregorius Nekschot
Cabaretier Hans Teeuwen en cartoonist Gregorius Nekschot zijn beiden voorvechters van het vrije woord. Hun uitingen zijn vaak choquerend en leiden tot verontwaardigde reacties. Nekschot werd op 13 mei 2008 verrast door een huiszoeking van justitie. Het Meldpunt Discriminatie Internet had drie jaar eerder aangifte gedaan. Het OM besloot uiteindelijk tot onderzoek over te gaan ‘wegens systematisch en opzettelijk beledigen van bevolkingsgroepen en haat zaaien’. Nekschot zat een dag en een nacht in de cel. De hele zaak leidde tot veel beroering, volgens velen was de vrijheid van meningsuiting in het gedrang en was er sprake van een politieke arrestatie. Nekschot zegt zelf niet uit te zijn op het kwetsen van mensen, maar slechts goede grappen te willen maken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 24 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans Teeuwen, Claudia de Breij en Peter Paul de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie