Uitzending
Pauw & Witteman - 3-12-2008

3-12-2008

Pauw & Witteman

1961 x bekeken | 0 reacties
7
Ronald Plasterk geeft zijn visie op onderwijs, Hans Dorrestijn stopt met optreden in grote zalen en een debat tussen VVD-er Halbe Zijlstra en Nadia Bouras, lid van de Hoge Raad van Migranten.

Hans Dorrestijn
Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn staat op 7 december voor de laatste maal in Carré. Hij heeft genoeg van grote, uitputtende tournees langs de grote zalen. Na dertig boeken en 10 theaterprogramma’s wil de man van de onderkoelde humor het rustiger aan gaan doen. Dit is echter geen definitieve pensionering van Dorrestijn, optredens in kleine zalen zal hij wel af en toe blijven doen.

Om bij dit ‘afscheid’ stil te staan, is er een speciaal programma samengesteld. Voor de pauze spelen Hans Dorrestijn en Martin van Dijk verkorte versie van hun voorstellingen Ruïnes, Cirkels en Het naakte bestaan. Na de pauze doet Dorrestijn een aantal hoogtepunten uit zijn omvangrijke oeuvre. Het feest wordt opgeluisterd met optredens van vele artiesten, onder anderen Erik van Muiswinkel, Maarten van Roozendaal, Mini & Maxi, Daphne Bunskoek en Katja Römer-Schuurman.

Ronald Plasterk
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk pleitte gisteren voor de ontwikkeling van moderne, digitale, ‘open’ leermiddelen. Elke docent moet toegang krijgen tot een wikipedia-achtige site waar hij vakinformatie kan bekijken of toevoegen, om zo zelf beter toegesneden lesstof te ontwikkelen.
Die stof moet dan op een ‘ouderwetse’ manier worden overgedragen, met andere woorden in gewoon klassikaal onderwijs waarbij de docent de baas is, zo stelde Plasterk in januari. Aan de hand van Plasterks eigen schoolervaringen wordt zijn visie op onderwijs besproken.

Halbe Zijlstra en Nadia Bouras
Nadia Bouras is vertegenwoordiger van de Hoge Raad van Migranten. De Raad, opgericht door de Marokkaanse regering, werd vandaag aan het publiek gepresenteerd en heeft als doel het verbeteren van de positie van Marokkaanse migranten. De raad is omstreden, ze wordt door velen gezien als een poging van Marokko om macht over zijn onderdanen uit te blijven oefenen en daarmee integratie tegen te gaan.
Bouras zal in debat gaan met Halbe Zijlstra, Tweede Kamerlid voor de VVD.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 3 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans Dorrestijn, Ronald Plasterk en Halbe Zijlstra. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie