Uitzending
Pauw & Witteman - 27-11-2008

27-11-2008

Pauw & Witteman

1695 x bekeken | 0 reacties
7
President-directeur van Schiphol Gerlach Cerfontaine gaat met pensioen, Michou Daniels laat haar verzameling sterrenmemorabilia veilen en verslaggever Peter ter Velde schreef een boek over Afghanistan.

Peter ter Velde
Peter ter Velde is verslaggever voor de NOS en heeft de Nederlandse missie in Uruzgan vanaf het begin gevolgd. Hij opereert zowel embedded, onder de vleugels van defensie, als op eigen houtje in het gevaarlijke Afghanistan. Vandaag presenteert hij zijn boek Kabul & Kamp Holland - Over de stad en de oorlog aan de Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. In het boek doet ter Velde verslag van zijn ervaringen in Afghanistan. Aan de orde komen onder meer de situatie in de stad Kabul nŠ de Taliban, de geschiedenis van die stad met zijn vele oorlogen en de Nederlandse strijd in de zuidelijke provincie Uruzgan

Gerlach Cerfontaine
Sinds 1998 is Gerlach Cerfontaine president- directeur van Schiphol. Onlangs kondigde hij zijn vertrek aan, omdat hij met pensioen gaat.
Zijn tijd bij Schiphol was roerig. Onder zijn leiding vond de aanleg van de omstreden Polderbaan ("vijfde baan") plaats. Daarbij was er de voortdurende strijd met milieu-organisaties, het rijk en omwonenden, onder meer over de geluidsoverlast die Schiphol veroorzaakt. Ook kreeg Cerfontaine de invoering van de vliegtaks voor zijn kiezen, waardoor veel reizigers uitweken naar vliegvelden in Duitsland en BelgiŽ. De hoge olieprijzen en de kredietcrisis zetten de reizigersaantallen verder onder druk.
Cerfontaine heeft altijd gestreden voor de privatisering en beursgang van Schiphol, hetgeen echter niet in de nabije toekomst gerealiseerd zal gaan worden

Michou DaniŽls
Michou DaniŽls kocht op haar vijftiende het bed van Madonna dat werd gebruikt tijdens diens Blond Ambition Tour en een hoofdrol speelde in de bio-pic In bed with Madonna. Ze verkocht het bed weer met flinke winst en begon met het fanatiek verzamelen van memorabilia van wereldsterren. Acht jaar geleden begon DaniŽls de winkel Famous in Amsterdam waar ze de snuisterijen verhandelde. Onlangs besloot ze echter dat Famous een kunstgalerie moest worden. Daarom gaat een groot deel van haar memorabilia-collectie aanstaande zaterdag onder de hamer. U kunt daar bieden op: gesigneerde foto's, het Baywatch-badpak van Pamela Anderson, schoenen van Yoko Ono en een boxershort van Mohammed Ali.

Humberto Tan
Presentator Humberto Tan gaat een week leven als vluchteling. De ambassadeur voor het Rode Kruis wil met deze actie aandacht vragen voor de vluchtelingenproblematiek. Tan zal een week lang moeten overleven op ťťn noodhulppakket dat aan vluchtelingen wordt verstrekt. Daar zit een kilo bonen, een liter olie, een kilo suiker, een kilo zout en zeven gram gist in. Ook mag hij ťťn jerrycan water per dag gebruiken en zal hij slapen op een matje op de grond, zonder verwarming. Helaas heeft Tan vanwege een flinke buikgriep de actie uit moeten stellen, maar hij blijft vastberaden de actie te voltooien.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Humberto Tan, Peter ter Velde en Gerlach Cerfontaine te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 27 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie