Uitzending
Pauw & Witteman - 10-12-2008

10-12-2008

Pauw & Witteman

1136 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Maxime Verhagen, Britta Böhler en Marlies Pernot.

Marlies Pernot
Vandaag ontving minister Eberhart van der Laan (Wonen en Wijken) een brandbrief met het verzoek maatregelen te nemen om de woningmarkt nieuw leven in te blazen. De woningmarkt zit namelijk in het slop. In november werden de helft minder huizen verkocht dan een jaar eerder. De brief werd onder andere ondertekend door de Vereniging Eigen Huis (VEH), de vereniging van woningcorporaties, makelaars en projectontwikkelaars. Zij vrezen voor een sterke daling van de huizenprijzen en het stilvallen van de woningbouw. VEH-directeur Marlies Pernot vertelt vanavond welke maatregelen ze van de minister verwacht.

Maxime Verhagen
PvdA-Kamerlid Klaas de Vries stelde afgelopen zaterdag in een radioprogramma dat er bij de kabinetsformatie in 2006 niet hard is onderhandeld over een onderzoek naar de manier waarop Nederland de oorlog in Irak is ingerold. Premier Balkenende sprak dit afgelopen dinsdag ten stelligste tegen. Volgens hem is er wel degelijk hard over onderhandeld, maar was de uitkomst dat zo'n onderzoek niet nodig was. Hoe zit de vork in de steel volgens Verhagen?

Britta Böhler
Vandaag getuigen oud-minister Gerrit Zalm en antiterrorismecoördinator Tjibbe Joustra op verzoek van Ayaan Hirsi Ali voor de Haagse rechtbank. De vraag is of de Nederlandse Staat heeft toegezegd Hirsi Ali te beveiligen, ook in Amerika. Als de voorlopige getuigenverhoren genoeg opleveren, wil Hirsi Ali's advocaat Britta Böhler een kort geding aanspannen. Het voormalige Tweede Kamerlid vertrok in 2006 uit Nederland en vestigde zich in New York. Tjibbe Joustra zou op 8 juni 2006 hebben toegzegd dat haar beveiligers zouden meegaan naar Amerika en dat de Amerikanen die beveiliging zouden overnemen. Nederland zou de rekening betalen. Volgens Böhler een regeling met een open einde. Maar sinds vorig jaar betaalt Nederland de rekening niet meer en moet Hirsi Ali zelf voor haar beveiliging zorgen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 10 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Maxime Verhagen, Marlies Pernot en Britta Böhler. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie