Uitzending
Pauw & Witteman - 9-12-2008

9-12-2008

Pauw & Witteman

1172 x bekeken | 0 reacties
8
Marc Rutte en Agnes Kant gaan morgen in debat met Wouter Bos over de gevolgen van de kredietcrisis. André Rieu is net terug uit Australië waar hij razend populair is. Hoe werd musicalproducent Erwin van Lambaart de opvolger van Joop van den Ende?

Mark Rutte en Agnes Kant
"De kans is groot dat we afstevenen op een recessie”, zei premier Balkenende vorige week. Amerika en Europe worden zwaar getroffen door de kredietcrisis en Nederland lijkt niet ongeschonden uit deze crisis te komen. Morgen gaat minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) in debat met de Tweede Kamer over de gevolgen van de kredietcrisis. Wat verwachten Agnes Kant (SP) en Mark Rutte (VVD) als oppositieleiders van de minister en wat stellen ze zelf voor? Moet Bos de portemonnee blijven trekken en door extra investeringen de economie stimuleren? Of moet juist de markt zijn werk doen? Kant en Rutte nemen een voorschot op het debat met Wouter Bos.

Erwin van Lambaart
Producent Erwin van Lambaart werkt voornamelijk achter de schermen van theaterproducties. Hij werd bekend bij het grote publiek als jurylid van het tv-programma Op zoek naar Evita waarin werd gezocht naar de hoofdrolspeelster van de nieuwe muscial Evita. Van Lambaart is sinds 1998 producent en algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2006 besloot Van den Ende wegens gezondheidsredenen minder te gaan werken. Hoe werd Van Lambaart, die uit de hotelwereld komt, de opvolger van Joop van den Ende?
Vorig jaar bezochten 2,3 miljoen mensen zijn musicals als Les Misérables, Tarzan en Evita. Lukt het Van Lambaart om van de nieuwe productie Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat net zo'n groot succes te maken?

André Rieu
Violist en orkestleider André Rieu vierde grote successen in Australië. Van zijn negen stadionoptredens down under verkocht hij er acht uit. Tijdens een talkshow in Sydney kreeg Rieu tachtig keer platina uitgereikt. Een nieuw hoogtepunt in Rieu's dertigjarige bühnecarrière. Zijn opmars begon in 1994 toen hij uit het niets een grote hit scoorde met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Sjostakovitsj. Zijn album Strauss & Co. stond 83 weken in de albumlijst en behaalde een eerste plek. Met zijn gezelschap tourde Rieu door Europa, Amerika, Japan en dus ook Australië.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 9 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Kant, Mark Rutte, André Rieu en Erwin van Lambaart. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie