Uitzending
Pauw & Witteman - 28-11-2008

28-11-2008

Pauw & Witteman

2436 x bekeken | 2 reacties
8
De machtigste man en vrouw van Nederland in 2008 volgens De Volkskrant zijn Alexander Rinnooy Kan en Agnes Jongerius, Fleur Agema van de PVV over de kamerledenwerfcampagne en Willem van den Oetelaar (Clean Air Nederland) over het rookverbod.

Alexander Rinnooy Kan en Agnes Jongerius
Morgen presenteert De Volkskrant de top 50 van invloedrijkste Nederlanders in 2008. De machtigste man en vrouw zitten vanavond al aan tafel bij Pauw & Witteman. Machtigste man is SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en machtigste vrouw is FNV-voorzitter Agnes Jongerius (zesde op de lijst). Waarom bekleedden zij die topposities op deze lijst? Hoe belangrijk zijn netwerken, clubjes en 'old boys'? En wanneer staan er even veel vrouwen als mannen in deze top 50?

Fleur Agema en Willem van den Oetelaar
Met een demonstratie op het Malieveld komen kleine horecaondernemers in actie tegen het rookverbod. Kroegbazen van kleine café's hebben naar eigen zeggen hun omzet flink zien dalen sinds het verbod. Ze kunnen niet, zoals grote zaken, een aparte rookruimte inrichten. Zo betoogt Marina Bosman die een kleine kroeg bestiert. PVV'er Fleur Agema is tegen het verbod en vindt dat de Kamermeerderheid die voor het verbod is, een goede regeling voor de kleine kroegbazen had moeten treffen. Volgens Willem van den Oetelaar (Clean Air Nederland) hadden de horecaondernemers het verbod al jaren kunnen zien aankomen en hun maatregelen kunnen treffen. Hij vindt dat de 500.000 mensen die in de horeca werken evengoed recht hebben op een rookvrije werkplek.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 28 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Jongerius, Willem van den Oetelaar, Alexander Rinnooy Kan en Fleur Agema. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie