Uitzending
Pauw & Witteman - 1-12-2008

1-12-2008

Pauw & Witteman

1351 x bekeken | 0 reacties
5
Rita Verdonk over het vertrek van haar pr-adviseur Kay van de Linde en Van de Linde reageert. Henk Kesler kondigt zijn vertrek aan en Paul Scheffer.

Rita Verdonk
Rita Verdonk reageert op het vertrek van haar pr-adviseur Kay van de Linde. Aanleiding voor zijn vertrek is het geluidsfragment van een gastcollege wat Van de Linde gaf en waarin hij onder meer zei dat de beweging TON van Verdonk "gebakken lucht" is. Het hele geluidsfragment is op de website Geenstijl.nl geplaatst. Kay van de Linde geeft vanavond vanuit New York telefonisch commentaar. In een verklaring dit weekend zegt Van de Linde dat zijn uitspraken totaal uit zijn verband zijn gerukt, maar dat hij toch weg gaat om Trots op Nederland niet meer schade toe te brengen. In juni vertrok Ed Sinke al bij TON. Verdonk beschuldigde Sinke van gesjoemel met de partijkas en Sinke noemde Verdonk 'narcistisch' en 'gewetenloos'.

Henk Kesler
Henk Kesler legt eind 2010 zijn functie neer. Hij is dan precies tien jaar directeur betaald voetbal geweest. Het WK voetbal in Zuid-Afrika wordt zijn laatste grote toernooi. Vanavond praat Henk Kesler onder meer over zijn vertrek, de nominatie van de KNVB en de Oranjefans voor de FIFA Fair Play Award door de UEFA en over het aan banden leggen van de jacht op jonge voetbaltalentjes.

Paul Scheffer
Publicist en prominent lid van de PvdA Paul Scheffer gaf dit weekend de top van de partij advies over hoe ze met het onderwerp integratie moeten omgaan. Scheffer is expert op dit gebied en schreef er verschillende boeken over. Hij wordt ook internationaal om advies gevraagd. De net afgetreden minister Vogelaar zei al dat er twee kampen zijn binnen de PvdA wat betreft het integratiedebat; die van de harde en die van de zachtere lijn. In de net gepubliceerde nota ‘De vrijblijvende aanpak voorbij’ pleit de Tweede Kamerfractie van de partij voor een hardere aanpak. Waar staat Paul Scheffer voor?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 1 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Henk Kesler, Rita Verdonk en Paul Scheffer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie