Uitzending
Pauw & Witteman - 29-2-2008

29-2-2008

Pauw & Witteman

1431 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Henk Hofland, Antoine Bodar, Tineke Ceelen en Pieter van Geel

Henk Hofland
Publicist Henk Hofland stak nooit onder stoelen en banken dat hij gek is op knutselen. Als jongen van vijf of zes begon hij al met het in elkaar zetten van wagentjes en bootjes en daar hield hij niet meer mee op. Geef Hofland een paar PET-flessen, plasticzakken, touw en wat hout en even later heeft hij een amfibische 'Gigarammel ' gebouwd die op windkracht voortbeweegt.
Van zijn knutselboek 'Rederij Hofland' verschijnt een nieuwe editie.

Tineke Ceelen
De geplande film van Geert wilders houdt de gemoederen in binnen- en buitenland bezig. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) zei gisteren het "onverantwoordelijk te vinden deze film uit te zenden" omdat "Nederlandse bedrijven, Nederlandse militairen en Nederlandse mensen in het buitenland gevaar lopen". Volgens Verhagen zou een bedrijf als Campina grote schade kunnen lijden. Inmiddels zijn de gevolgen van Wilders' film al merkbaar in het Midden-Oosten. Medewerkers van Stichting Vluchteling zouden deze week naar JordaniŽ afreizen. Dat ging echter niet door omdat de risico's voor de medewerkers te groot zouden zijn. Tineke Ceelen is directeur van Stichting Vluchteling en geeft haar visie op de zaak.

Antoine Bodar
De moeder van priester Antoine Bodar dementeerde in de laatste jaren van haar leven. Geconfronteerd met de verslechterende toestand van zijn moeder bemerkte Bodar dat hij erg weinig wist van dementie. Aan de hand van zijn eigen ervaringen en gevoelens schreef hij het (luister)boek 'Moeder of kind' waamee hij lotgenoten een handreiking geeft.

Pieter van Geel
CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel riep PVV'er Geert Wilders gisteren op zijn voorgenomen anti-Koranfilm niet uit te zenden. Net als minister Verhagen vreest Van Geel dat de film ernstige gevolgen zal hebben de veiligheid van Nederlanders in het buitenland en de Nederlandse economie. Van Geel staat dus zij aan zij met partijgenoot Verhagen in zijn oproep aan Wilders. Hoewel Wilders via sms liet weten dat Verhagen "de pot op kan", blijft Van Geel bij zijn oproep.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 29 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Pieter van Geel, Antoine Bodar, Henk Hofland en Tineke Ceelen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie