Uitzending
Pauw & Witteman - 5-3-2008

5-3-2008

Pauw & Witteman

1637 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond in Pauw & Witteman: Bram Moszkowicz, Sanderijn Cels en Jan Pronk

Bram Moszkowicz
Bram Moszkowicz is de advocaat in Nederland van Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway. Moszokowicz onderzoekt de mogelijkheden om Joran van der Sloot met een civielrechtelijke procedure aan te pakken voor de shock die is toegebracht aan Twitty. Beth probeerde dit eerder in de Verenigde Staten te doen, maar dat liep op niets uit. Volgens Moszkowicz is Twitty deze keer niet per definitie kansloos. De strafpleiter had eerder succes met een medeverdachte in de zaak Gerrit-Jan Heijn. Deze man bleek valselijk beschuldigd en ontving 125.000 euro voor geleden shock-schade.

Sanderijn Cels
Sanderijn Cels deed eerder mee als vrijwilliger aan de campagne van Hillary Clinton. Ze ging toen bijvoorbeeld de huizen langs van potentiŽle kiezers om ze definitief in het Clinton-kamp te krijgen. De afgelopen weken vertoefde Cels in de conservatieve Amerikaanse staat Texas en in de Texaanse stad Austin. Dat is een progressief bolwerk in die conservatieve staat, de bakermat van de familie Bush.
De voorverkiezingen in Texas werden gewonnen door Clinton en McCain. Het betekende een voorzichtige comeback van Hillary Clinton die ook won in Ohio en Rhode Island. Ze loopt nu weer in op Barack Obama. John McCain raakte gisteren zijn laatste tegenstander kwijt en is de definitieve presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Jan Pronk
Jan Pronk wordt voorzitter van een commissie die het PvdA-programma gaat schrijven voor de Europese verkiezingen in 2009. Van 13 maart 1973 tot 11 mei 1973 was Pronk zelf EuroparlementariŽr. Na die twee maanden werd Pronk minister voor Ontwikkelingssamenwerking dus veel ervaring met het Brusselse pluche heeft Pronk niet.

Bij de Europese verkiezingen in 2004 was de opkomst in Nederland 39,3 procent. De EuroparlementariŽrs hebben niets of weinig te vertellen over het buitenlands- en veiligheidsbeleid van de EU. Landbouw, visserij, transport en voedselveiligheid zijn onderwerpen waar het Parlement wel (mede)zeggenschap over heeft.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 5 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Bram Moszkowicz, Jan Pronk en Sanderijn Cels. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie