Uitzending
Pauw & Witteman - 28-2-2008

28-2-2008

Pauw & Witteman

1409 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Sanne Keizer, Peter Slager (Bløf), Mark Rutte en Herman Pleij

Sanne Keizer
Beachvolleyballer Sanne Keizer werd in 2002 wereldkampioen onder de achttien jaar, in 2003 Nederlands kampioen en behaalde verder tal van andere aansprekende successen.
Keizer switchte van indoorvolleyball naar beach ten eerste vanwege de grotere mentale en fysieke uitdaging. Beachvolleyball wordt gespeeld in het rulle zand, met slechts twee personen in het veld. Hierdoor hebben de spelers veel meer verantwoordelijkheid dan bij gewoon volleybal waar 6 mensen in het veld staan. Verder kunnen beachvoleyballers niet gewisseld worden en moeten ze qua techniek sterke allrounders zijn.
Ten tweede kreeg Keizer in de sporthallen steeds benauwdheidaanvallen. Naar later bleek werd dit veroorzaakt door een hartritmestoornis. Ze werd daar in januari 2006 voor geopereerd en ging weer trainen. Vanaf eind maart zal zij met haar medespeelster Mered de Vries meedoen aan de ‘World Tour’ en onder meer Australië, Korea, Japan en Canada aandoen. Keizer hoopt hiermee een ticket voor de Olympische Spelen in Peking te veroveren.

Herman Pleij
Morgen 29 februari neemt Herman Pleij afscheid van de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde. Op die dag wordt ook zijn nieuwste boek gepresenteerd, ‘Komt een vrouwtje bij de drukker...’. Hierin probeert Pleij in een negental artikelen het andere gezicht van de middeleeuwse, Nederlandse literatuur te laten zien. Hoe veranderde onder anderen literatuur, typografie en drukpers in de overgang van middeleeuwen naar moderne tijd?

Peter Slager
Peter Slager is bassist van de Zeeuwse band Bløf. Hij legt uit waarom de band heeft besloten de Olympische Spelen in Peking te boycotten. Bløf zal niet optreden voor fans en sporters in het Holland House. De band roept andere artiesten op hun voorbeeld te volgen.

Mark Rutte
De ChristenUnie -en PvdA-fracties in de Tweede Kamer zijn zeer ontstemd over de recente uitlatingen van CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken over het ontslagrecht. In een interview met dagblad de Pers stelde hij dat versoepeling van het ontslagrecht nog niet van de baan is.
De versoepeling van het ontslagrecht leidde vorig jaar tot een hooglopende ruzie in de coalitie tussen tegenstanders PvdA en ChristenUnie enerzijds, en voorstander CDA anderzijds. Om de ruzie te sussen stelde Donner de commissie Bakker in, die moest onderzoeken hoe meer mensen aan een baan geholpen konden worden. Als volgens deze commissie versoepeling bijdraagt aan meer werkgelegenheid, dan moet dit advies opgevolgd worden, zo zei Donner vandaag.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 28 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Mark Rutte, Herman Pleij, Peter Slager en Sanne Keizer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie