Uitzending
Pauw & Witteman - 22-2-2008

22-2-2008

Pauw & Witteman

1639 x bekeken | 0 reacties
8
Deze keer aan tafel bij Jeroen Pauw & Paul Witteman: Alexander Pechtold, Jan van den Bosch en Karin Spaink

Alexander Pechtold
Volgens D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold stond vorig jaar in het teken van de betutteling. Hij stelde een top-25 samen met de meest betuttelende maatregelen van het kabinet Balkenende IV.
Ook reageert Pechtold op het relletje dat is ontstaan na het gesprek met Balkenende in 'Hour of Power' afgelopen zondag.

Jan van den Bosch
In 'Hour of Power' zei premier Balkende afgelopen zondag tegen presentator Jan van den Bosch: "zonder geloof kun je niet functioneren, dat hoef ik de kijkers van Hour of Power niet uit te leggen". Deze uitspraak van de premier leidde tot Kamervragen van PvdA'er Dijsselbloem: "kunt u aangeven of de uitspraak “zonder geloof kun je niet functioneren” tot het kabinetsbeleid behoort?" Ook wil Dijsselbloem weten hoe Balkenende in het licht van dat interview staat tegenover de scheiding tussen kerk en staat.
Jan van den Bosch neemt het voor de premier op.

Karin Spaink
Een plotselinge golf zelfmoorden onder jongeren houdt Bridgend, een stad in Wales, in zijn greep. Momenteel onderzoekt de politie in Zuid-West-Wales de dood van de zestienjarige Jenna Parra. Waarschijnlijk hebben zeventien tieners en twintigers in Bridgend en omgeving zelfmoord gepleegd sinds begin vorig jaar. Geruchten gaan dat de jongeren elkaar via netwerksites op internet ontmoetten en wellicht hulp kregen van 'zelfmoordgoeroes' op internet. De Sunday/Daily Telegraph meldde dat de Nederlandse publiciste en blogger Karin Spaink één van die zelfmoordgoeroes zou zijn. Ze zou op haar website een overzicht geven van praktische zelfmoordmethoden.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 22 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Alexander Pechtold, Karin Spaink en Jan van den Bosch. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie