4-3-2008
1613 x bekeken | 0 reacties
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Charles Groenhuijsen, Laetitia Griffith, Wies de Win en Ben Janssens
Charles Groenhuijsen
Amerikadeskundige Charles Groenhuijsen over de laatste kans van Hillary Clinton bij de voorverkiezingen In Texas en Ohio. Clinton verloor in elf staten op rij van Barrack Obama en moet met een behoorlijk voorsprong winnen van Obama om in de race te blijven. De strijd tussen de twee Democratische rivalen wordt inmiddels op het scherpst van de snede gevoerd. Het team van Clinton lanceerde vorige week in Texas een tv-spotje dat u hieronder kunt bekijken. De boodschap van de video is helder: Clinton heeft ervaring met crisissituaties en de Amerikaanse kiezer kan op haar vertrouwen als het ergens in deze "gevaarlijke wereld" fout gaat.
Is het een voorbeeld van 'mud slinging' en lastercampagnes zoals de Amerikanen gewend zijn in verkiezingstijd?
Laetitia Griffith
VVD-Tweede-Kamerlid Laetitia Griffith volgt de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet. Het staat vast dat er hoe dan ook een historische Demoratische kandidaat zal meedingen om het presidentschap. Nooit eerder gingen een vrouw en een donkere man op voor de eindstrijd. Wie zou Griffith liever zien als president van de Verenigde Staten: Clinton of Obama?
Wies de Win
Morgen dient het hoger beroep tegen Peter H, veroordeeld voor de verkrachting en de moord op de destijds 15-jarige Melanie Sijbers. Het meisje werd in september 2006 door H. om het leven gebracht. De rechtbank achtte de kans op herhaling levensgroot en legde H. in maart 2007 15 jaar cel en tbs op. Overigens kreeg H. in het verleden al eens tbs opgelegd wegens verkrachting. H. ging in hoger beroep omdat hij geen tbs-behandeling wil ondergaan.
Wies de Win werd in 1988 verkracht door Peter H. Nog steeds kampt Wies met de gevolgen van die afschuwelijke nacht. ,,Het gevoel dat hij opnieuw kan ontsnappen, is er altijd, onderhuids."
Ben Janssens
Komende vrijdag opent TEFAF, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld. 28.000 vierkante meter beursvloer met talloze kunstschatten met een totale waarde van enige honderden miljoenen euro's. De absolute pronkstukken van dit jaar zijn een zelfportret van Rembrandt van Rijn en 'Kind met sinaasappel' van Vincent van Gogh. De Rembrandt moet zeker 17 miljoen euro opbrengen, de Van Gogh kost zeker 30 miljoen euro. De Van Gogh wordt verkocht door een Zwitserse familie die de opbrengst schenkt aan een goed doel. Ben Janssens is de voorzitter van The European Fine Art Foundation (TEFAF).
Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 4 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Laetitia Griffith en Charles Groenhuijsen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.