Uitzending
Pauw & Witteman - 3-3-2008

3-3-2008

Pauw & Witteman

1577 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Yvon Jaspers met haar boeren en één boerin, Susan Smit en Jan Marijnissen

Yvon Jaspers
Het KRO-programma ‘Boer zoekt vrouw’ was de kijkcijferhit van het afgelopen televisieseizoen. Zo trok de aflevering van 20 januari maar liefst ca 4,7 miljoen kijkers. In het programma zoekt een aantal vrijgezelle boeren een vrouw om hun leven mee te delen. Voor boeren is het vaak lastig een partner te vinden, omdat het boerenbedrijf zeer arbeidsintensief is en weinig ruimte laat voor vrije tijd.
Er zijn een aantal verklaringen voor het succes geopperd. Zo staan de boeren voor ‘echt’ en ‘puur’, wat veel kijkers in deze tijd van botox en oppervlakkig vertoon blijken te waarderen. Verder toont het programma ‘Nederland zoals het ooit was’, met koeien, weidse vergezichten en het simpele leven. Tenslotte bleek de combinatie van ‘harde reality’ en ‘softe emo-tv’een gouden greep. Vanavond zal presentatrice Yvon Jaspers samen met de boeren te gast zijn en terugkijken op het laatste seizoen.

Jan Marijnissen
SP-voorman Jan Marijnissen haalde vorige week tijdens een partijraad zeer fel uit naar Wilders en Rita Verdonk. Hij noemde Wilders levensgevaarlijk omdat hij onderscheid maakt tussen bevolkingsgroepen. Marijnissen trok zelfs een parallel met Joegoslavische oorlog en de genocide in Rwanda. Daarbij presenteerde de SP onlangs de nota ‘Wat Wilders Wil’, waarin gesteld werd dat Wilders helemaal niet opkomt voor de gewone burger, maar juist optreedt als belangenbehartiger van de rijken en grote ondernemingen.

Susan Smit
Ingrid Betancourt was lid van de Colombiaanse senaat, alhoewel zij de Franse nationaliteit bezit. In Colombia opereert een communistische guerrillabeweging, de FARC. Met grote regelmaat ontvoert de FARC personen om druk uit te oefenen op de regering. Betancourt probeerde de dialoog aan te gaan met de groepering om gijzelaars vrij te krijgen, maar werd zelf in 2002 ontvoerd. Tot op heden is zij in handen van de FARC en voor haar leven wordt gevreesd. De Nederlandse publiciste Susan Smit was de laatste niet-Columbiaanse journalist die haar sprak.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 3 maart door de VARA en de NTR. Te gast waren Jan Marijnissen, Yvon Jaspers en Susan Smit. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie