Uitzending
Pauw & Witteman - 25-2-2008

25-2-2008

Pauw & Witteman

1534 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond ontvangen Jeroen Pauw en Paul Witteman: Jet Bussemaker, Maarten van Roozendaal en Bernard Wientjes

Jet Bussemaker
Afgelopen zaterdag keerde de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport terug van een bezoek aan China. Ze reisde mee met een handelsdelegatie. Het doel van de reis was "het versterken van de handelscontacten op het terrein van sport en innovatie tussen China en Nederland", aldus de website van het ministerie. Op haar weblog schreef Bussemaker met enthousiasme over de bezoeken aan een duikschool, universiteit en seminars en lezingen van haar delegatiegenoten.

Maarten van Roozendaal
Zanger en liedjesschrijver Van Roozendaal staat op 3 maart in de Kleine Komedie met de premiŤre van zijn nieuwe programma 'Het wilde westen'. Zijn vorige voorstelling 'Barmhart' werd lovend ontvangen, zo goed dat Van Roozendaal nu het chanson achter zich laat. Voor 'Het wilde westen' liet zich inspireren door Johnny Cash en Neil Young en een vakantie op het Maleisische eiland Marang. In MaleisiŽ, een land met een grote moslimgemeenschap, voelde Van Roozendaal zich geen moment bedreigd. Een ander gevoel dan volgens hem opstijgt uit de vele kranten en bladen die hij in Nederland leest: "waar heeft iedereen het toch over in mijn eigen truttige wereld. Er ontstond een rare opluchting toen ik dat in perspectief ging zien."

Van Roozendaal doet mee met Erik van Muiswinkel met het protestlied Nie Na China. Hij windt zich erg op over politici en sportbestuurders die vinden dat sport en politiek op de Olympische Spelen zijn gescheiden. Van Roozendaal wil juist de sporters aanspreken. Het liefst ziet hij dat ze de Spelen boycotten.

Bernard Wientjes
Na FNV-voorzitter Agnes Jongerius reageert nu Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW op het eerste jaar Balkenende IV. Wientjes' tegenhanger Jongerius haalde in 'de Volkskrant' fel uit naar het kabinet. Met name het PvdA-smaldeel moet het ontgelden: "Bos had zijn collega Donner aan de oren moeten trekken toen die het Voorjaarsoverleg afzegde", aldus de FNV-voorzitter. "Het zou om mensen gaan. Maar ik hoor de premier vooral over minder regels voor ondernemers." Juist die laatste zin zou als muziek moeten klinken in de oren van Wientjes. Toch is de VNO-NCW-voorzitter niet tevreden. Het kabinet krijgt van hem als rapportcijfer een 5,4. Vanavond legt Wientjes uit wat het kabinet beter moet doen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 25 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Maarten Van Roozendaal, Jet Bussemaker en Bernard Wientjes. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie