Uitzending
Pauw & Witteman - 27-2-2008

27-2-2008

Pauw & Witteman

1880 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Frank Boeijen, Herre Kingma en Leonoor Pauw

Frank Boeijen
'Verhaardagsfeest' was de eerste single die de Frank Boeijen Groep uitbracht. Het was 1981 en de band ging mee op de hausse aan Nederlandse popmuziek. Twee jaar later beleefde de band zijn definitieve doorbraak met het nummer 'Zwart wit' dat de vierde plaats in de Top-40 bereikte. Het zou de grootste hit van het gezelschap blijven. Frank Boeijen was een jaren tachtig tieneridool: hij stond in de Hitkrant, zijn posters hingen in talloze tienerkamers. In 1987 liet de Frank Boeijen Groep het Nederlandse clubcircuit achter zich en ging het theater in. Vier jaar later hief Boeijen de groep op en ging solo verder. Boeijen is inmiddels vijftig en is onlangs begonnen aan zijn nieuwe tournee '36,9įC'. Aan de basis hiervan ligt een gelijknamig kijk- en luisterboek met daarin ook het werk van beeldend kunstenaar Eric de Bruijn.

Herre Kingma
Kingma was jarenlang inspecteur-generaal Gezondheidszorg en is thans voorzitter van Medisch Spectrum Twente. Volgens Kingma is het slecht gesteld met de hygiŽne in ziekenhuizen. Kingma stelt dat honderden sterfgevallen in ziekenhuizen voorkomen kunnen worden als artsen na iedere behandeing van een patiŽnt hun handen zouden wassen. Met name mannelijke artsen zijn sloddervossen die volgens Kingma hygiŽneregels aan de laars lappen.

Leonoor Pauw
Slechts vier procent van de podiumkunstenaars in Nederland heeft een vaste baan en twintig procent doet freelanceklussen. De rest heeft nauwelijks werk op het toneel, zit in de WW of zoekt elders een baan. Leonoor Pauw is zelf actrice maar kwam de laatste jaren steedes moeilijker aan de bak. Toen de spoeling wel erg dun werd, bedacht ze een plan om al die werkloze acteurs op een andere manier aan het werk te krijgen. Luisterboeken inspreken, workshops en trainingen geven of projecten opzetten. Sinds deze maand is Pauw adviseur van het UWV in Amsterdam om werkloze podiumkunstenaars aan een passende baan te helpen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 27 februari door de VARA en de NTR. Te gast waren Frank Boeijen en Herre Kingma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie