Uitzending
Pauw & Witteman - 6-3-2008

6-3-2008

Pauw & Witteman

1755 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Cees Korvinus, Rita Verdonk, Wilco van Herpen en Douwe Draaisma

Cees Korvinus
Cees Korvinus is de advocaat van Germaine C., de vrouw die in 2005 een scooterrijdende tasjesdief doodreed. Vandaag werd C. vrijgesproken van doodslag. Wel kreeg C. een werkstraf van 180 uur opgelegd wegens onvoorzichtig rijgedrag. Toen haar handtas door de dief uit haar auto werd gegrist, reed de vrouw 30 tot 40 meter achteruit in een smalle straat. Ze had weinig zicht, maar ze wist dat de scooter zich achter haar bevond. De tasjesdief raakte knel tussen auto en boom en overleed ter plekke. Het incident leidde indertijd tot ongeregeldheden in de buurt.

Rita Verdonk
Verdonk was aanwezig in de rechtszaal. Zij vond dat C. vrijgesproken moest worden. Vandaag hekelde D66 haar betrokkenheid bij deze zaak. D66-leider Pechtold: "Politici spreken geen recht. Als Verdonk de wet wil wijzigen, treed ik graag met haar in debat. Wetten worden in het parlement gewijzigd, niet in de rechtszaal."

Wilco van Herpen
Fotograaf Wilco van Herpen woont sinds 1999 in Turkije, hij maakt daar het televisieprogramma 'Wilco's bus' waarin hij alle uithoeken van het land bezoekt. In 2000 werd hij voor het eerst gevraagd door de Turkse televisie: hij maakte een low budget reisprogramma. Daarna volgde 'Door de bril van Wilco' waarin hij verslag deed van het nieuws in Istanbul door de ogen van een Nederlander. Inmiddels ishij bezig met het derde seizoen van 'Wilco's bus'.

Douwe Draaisma
'Van oude menschen' is het thema van de Boekenweek 2008. Ouderdom wordt vaak geassocieerd met gebreken, zoals vergeetachtigheid en dementie. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om het brein en het geheugen in topconditie te houden. Het computerspel 'Brain Training' is bijvoorbeeld razend populair. Of het echt helpt? Psycholoog Douwe Draaisma vindt het onzin. Volgens Draaisma is dat ook niet erg: met het ouder worden, komen juist bijzondere herinneringen aan de jeugd boven. Hierover schreef Draaisma het boek 'De heimweefabriek'.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Rita Verdonk, Cees Korvinus en Douwe Draaisma te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 6 maart door de NTR en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie