Uitzending
Pauw & Witteman - 23-2-2009

23-2-2009

Pauw & Witteman

2170 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Hermen Hulst, Ben Woldring, Willem Verbeke en Marike Jager.

Ben Woldring
Ben Woldring is eigenaar van diverse prijs-vergelijkingssites. Hij richtte op 13 jarige leeftijd de site Bellen.com op waarop hij telefoontarieven van diverse aanbieders vergeleek. Hij verdiende er veel geld mee en richte het bedrijf Bencom op. In 2006 werd hij door het Amerikaanse zakenblad Business Week uitgeroepen tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25. Vandaag werd energieleverancier Nuon door het Zweedse Vattenfall gekocht. Woldring analyseert wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor onze portemonnee.

Willem Verbeke
Willem Verbeke, bijzonder hoogleraar Sales en Acountmanagement, stelt dat werkgevers binnen 5 jaar sollicitanten met een hersenscan zullen beoordelen. De neurowetenschapper stelt dat die wens niet alleen bij bedrijven bestaat. Volgens hem zijn mensen nu eenmaal zo nieuwsgierig dat ze er geen probleem mee zullen hebben meer over zichzelf te weten te komen via de scan. Verbeke stelt dat de scan strikt gereguleerd moet worden en alleen vrijwillig moet plaatsvinden, maar ziet eigenlijk meer voordelen dan nadelen.

Hermen Hulst
Het Nederlandse Guerilla Games is nu al één van de grootste bedrijven in de gameindustrie. En met het voor 20 miljoen euro ontwikkelde spel 'Killzone 2' hoopt directeur Hermen Hulst opnieuw te scoren. Het Amsterdamse bedrijf is in 2000 opgericht en ontwikkelt spellen voor Playstation. Guerilla Games sloot later een contract met Sony Corporation voor het spel Killzone.

Marike Jager
Singer songwriter Marike Jager is genomineerd voor een Edison in de categorie beste vrouwelijke artiest, samen met Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis. Ook is haar tweede album Celia Trigger (november 2008) genomineerd in de categorie 'beste album'. Marike won in 2003 al de Grote Prijs van Nederland en treedt veelvuldig op. De Edisons worden op 22 maart uitgereikt.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 23 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Marike Jager, Ben Woldring en Willem Verbeke. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie