Uitzending
Pauw & Witteman - 20-2-2009

20-2-2009

Pauw & Witteman

1043 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Agnes Kant, Philip Freriks en Tanja Lubbers.

Agnes Kant
Door de financiŽle crisis zijn de pensioenfondsen in zwaar weer geraakt. Hun beleggingen zijn korte tijd veel minder waard geworden. Ongeveer de helft van de zeshonderd fondsen is onder de minimale dekkingsgraad van 105 procent gekomen. Daardoor kunnen ze de pensioenen niet meer voor inflatie te corrigeren. Dit betekent dat gepensioneerden de komende jaren koopkracht inleveren. In elk geval tot de fondsen weer gezond zijn. Volgens de regels hebben de pensioenfondsen drie jaar de tijd om hun financiŽn op orde te brengen, maar Minister Donner (CDA, Sociale Zaken) geeft ze vijf jaar. Magere jaren voor gepensioneerden dus. Wat vindt SP-leider Agnes Kant daarvan?

Philip Freriks
"Lili heeft een bijzondere relatie met katten. Een van hen heeft haar weer aan het schilderen gezet. Zwierig als de gelaarsde kat sprak hij haar toe. En toen moest ze wel." Dit schrijft Philip Freriks op de achterflap van Les chats de Lili. In het boek staan de portretten in olieverf en pastel die Lili maakte van de katten in haar leven: Gris-Gris, Sahara, Griselda en vele andere katten. Philip sluit zich aan bij de schrijvers, dichters en filosofen die hun kattenliefde aan het papier toevertrouwden. Volgens de nieuwslezer heeft "elke kat een verhaal".

Tanja Lubbers
Omroep LLiNK vecht voor het voor het voortbestaan. De duurzame omroep moet voor 1 april 150.000 leden hebben, anders gaat de stekker eruit. Dan wordt LLiNK uit het publieke bestel gezet. Met een grote campagne probeert de omroep genoeg leden binnen te halen. Die dure campagne lijkt LLiNK tegelijk de kop te kosten: gisteren vroeg de omroep uitstel van betaling aan. Gaat LLiNK ten onder met nog 24.000 leden te gaan of denkt directeur Tanja Lubbers haar omroep nog te kunnen redden?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 20 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Kant, Philip Freriks en Tanja Lubbers. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie