Uitzending
Pauw & Witteman - 20-2-2008

20-2-2008

Pauw & Witteman

2040 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman, onder anderen: Ernst van de Wetering, Henk Spaan, Johan Derksen en Arthur van Amerongen

Ernst van de Wetering
Rembrandt-kenner Ernst van de Wetering deed onderzoek naar het schilderij met de lachende figuur dat vorig jaar in Groot-BrittanniŽ opdook. Toen leek het al om een Rembrandt te gaan, maar na verder onderzoek is ook Van de Wetering, de autoriteit wat betreft Rembrandt, overtuigd dat het hier gaat om een schilderij van de Hollandse meester.

Henk Spaan
'De verlosser' is terug bij Ajax, de fans hopen dat levende legende Johan Cruijff schoon schip zal maken bij de Amsterdamse club. Cruijff gaat het sporttechnische beleid van Ajax vormgeven en het zittende bestuur zal voor het einde van dit seizoen aftreden.
Is het terecht dat zoveel hoop wordt gevestigd op Johan Cruijff? Henk Spaan maakt vanavond de rapporten op van alle hoofdrolspelers: van de scheidende voorzitter John Jaakke tot Cruijff zelf.

Johan Derksen
Hoofdredacteur van Voetbal International, Johan Derksen, reageert op het nieuws dat Johan Cruijff daadwerkelijk aan de slag gaat bij Ajax.
Afgelopen maandag zei Derksen over Cruijff: "Johan is er een beetje makkelijk in als het om problemen oplossen gaat. Als je vijf minuten met Johan praat lost hij het fileprobleem op ťn de werkeloosheid ťn Ajax wordt gereorganiseerd." Toch zag Derksen Cruijff als enige die de bezem door Ajax zou kunnen halen. "Als Cruijff zou zeggen (...) ik word de technisch directeur en Van Basten wordt de trainer dan hebben we het ideaalplaatje. Beter kan niet."

Arthur van Amerongen
Van Amerongen was jarenlang correspondent in het Midden-Oosten. Hij won in 2006 met Loes de Fauwe de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek. Ze wonnen de prijs met de serie 'Kasba Amsterdam' na de moord op Theo van Gogh. Van Amerongen dook een jaar onder in de 'Marollen' een islamitische enclave in Brussel. Zelf afkomstig uit een gereformeerd gezin, keerde Van Amerongen een jaar terug in een verstikkend streng gelovig milieu. Hij at halal, demonstreerde mee tegen de IsraŽlische bombardementen op Libanon en oefende het islamitische gebed. Maar een vrome moslim werd hij uiteindelijk niet. Sterker nog: Van Amerongen ontvluchtte de "spookstad Brussel".

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 20 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Henk Spaan en Johan Derksen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie