Uitzending
Pauw & Witteman - 26-1-2009

26-1-2009

Pauw & Witteman

1473 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Erica Verdegaal, Sander van Hoorn, Antoine Bodar en Ewout Irrgang.

Sander van Hoorn
Sander van Hoorn is net terug uit de Gaza-strook. Hij heeft daar voor de NOS verslag gedaan van de oorlog tussen IsraŽl en Hamas. Ook hij mocht tijdens de grondoorlog de Gaza-strook niet binnen. Vanavond vertelt hij wat hij wťl heeft kunnen waarnemen.

Erica Verdegaal
Erica Verdegaal is econoom en columnist. Ze schrijft over persoonlijke geldzaken van consumenten, onder meer in boeken en op haar blog. Verdegaal gaat in op het alsmaar dalende consumentenvertrouwen in Nederland. Wat zijn de oorzaken ťn gevolgen hiervan voor onze economie?

Ewout Irrgang
In oktober 2008 kreeg de ING bank een staatsinjectie van 10 miljard euro. Maandag liet de bank weten dat de overheid zich nogmaals met de bank bemoeit: de staat zal voor 80 % garant staan voor de zogenoemde Alt-A hypotheek-portefeuille. Deze zijn minder risicovol dan de gevreesde subprime-hypotheken, maar geheel risicovrij zijn ze ook weer niet. Het CDA en de SP willen nog deze week een debat met minister van FinanciŽn Wouter Bos over de nieuwe staatssteun. Kamerlid Ewout Irrgang legt uit waarom hij liever gezien had dat de overheid de bank had genationaliseerd

Antoine Bodar
De Britse bisschop Williamson verklaarde vorige week wederom dat er Ąoverweldigendeď bewijzen zijn dat in de naziconcentratiekampen geen gaskamers hebben gestaan. Volgens hem zijn er in de Tweede Wereldoorlog ongeveer 300.000 joden omgekomen, geen zes miljoen. Williamson stelt zelfs dat geen enkele jood omkwam in een gaskamer. Williamson was door de vorige paus uit de kerk verbannen. De huidige paus, Benedictus XVI, hief eind vorige week echter de verbanning op. Dit leidde tot wereldwijde protesten, niet alleen van joodse organisaties, maar ook van mede-christenen. Wat vindt Bodar van de kwestie?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 26 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Antoine Bodar, Ewout Irrgang, Erica Verdegaal en Sander van Hoorn. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie