Uitzending
Pauw & Witteman - 22-1-2009

22-1-2009

Pauw & Witteman

1124 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast: Hero Brinkman, JoŽl Voordewind, Brigitte Kaandorp en Erben Wennemars.

Hero Brinkman en JoŽl Voordewind
Tweede Kamerleden Hero Brinkman (PVV) en JoŽl Voordewind (CU) gaan in debat over de positie van Van Middelkoop. De minister van Defensie moest vandaag in een spoeddebat verantwoording afleggen over zijn uitspraken rond de missie in Afghanistan. De oppositie in de Tweede Kamer heeft heel wat kritiek op het functioneren van de minister. Eimert van Middelkoop zei in een interview met de Telegraaf dat de missie in Uruzgan stopt in 2010. Later ontkende hij dit gezegd te hebben en weer later kwam hij daar op terug. Minister Van Middelkoop is vaker in de fout gegaan met zijn uitspraken. Zo vertelde hij bijvoorbeeld in een interview met Vrij Nederland in september dat hij niets heeft met gezag en blij is dat hij niet in dienst had gezeten. Door die uitspraak kreeg hij kritiek van militaire vakbonden.

Erben Wennemars
Door een ernstige blessure moet de tweevoudig wereldkampioen sprintschaatsen Erben Wennemars dit schaatsseizoen aan zich voorbij laten gaan. Hij gaat nu voor Olympisch goud in Vancouver. De TVM-schaatser liep zijn blessure op bij een val op de 500 meter tijdens de WK sprint in Moskou. Hij scheurde hierbij een spier in de liesstreek en rond de buik zijn spieren ingescheurd. Naar verwachting duurt het Wennemars tot acht weken om hiervan te revalideren.

Brigitte Kaandorp
Brigitte Kaandorp staat in de Nederlandse theaters met de show Zů. Haar carriŤre als cabaretier begon 25 jaar geleden met het winnen van het Camerettenfestival. Met haar soloprogramma Zů tourt Kaandorp sinds september door het land. De recensies zijn lovend. Zowel luchtige onderwerpen (zoals glutenvrije zeikwijven) als zwaardere onderwerpen (zoals de kredietcrisis en de dood van haar regisseur) komen in de voorstelling aan bod.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 22 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Brigitte Kaandorp, Erben Wennemars, Hero Brinkman en JoŽl Voordewind. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie