Uitzending
Pauw & Witteman - 23-1-2009

23-1-2009

Pauw & Witteman

1888 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast: Ivo Opstelten, Georgina Verbaan Ignace Demeyer, Marc van Roosmalen.

Ivo Opstelten
Tien jaar lang was hij burgemeester van Rotterdam en nu neemt hij afscheid: Ivo Opstelten. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen tien jaar? De opkomst van de Leefbaren, de moord op Pim Fortuyn, de kloof tussen oude en nieuwe politiek die opeens erg zichtbaar werd. Als burgemeester maakte Opstelten het van dichtbij mee. Hoe kijkt hij er op terug en hoe ziet hij de toekomst? Ook wat betreft zijn partij de VVD? Trea van Vliet heeft een afscheidsboek voor Ivo Opstelten geschreven. Een boek met heel veel foto's uit de afgelopen tien jaar. Met mooie, grappige, soms aangrijpende verhalen van anderen over Ivo Opstelten, waaronder nachtburgemeester Jules Deelder: 'Hij is niet alleen écht goed, hij is ook clichématig goed.' Of Maria Kaldenhoven, hulp van de familie Opstelten: 'Soms gaat hij ineens zijn schoenen poetsen en dan zit dat overal op de vloerbedekking.' Of de kapper: 'Hij heeft niet de hipste coupe, maar dat moet ook niet bij een burgemeester.' Alle belangrijke momenten staan er in, in woord maar vooral ook in beeld.

Georgina Verbaan
Georgina Verbaan speelt naast Rutger Hauer de hoofdrol in de film Oogverblindend van filmmaker Cyrus Frisch. De film gaat in première op het Internatiolaal Film Festival Rotterdam. Oogverblindend is de verfilming van het gelijknamige theaterstuk en ook daarin speelde Georgina de hoofdrol. De film van Frisch en wordt omschreven als provocerende film, die wat betreft stijl de grenzen op zoekt. Zo is er in handycam-kwaliteit gefilmd en zijn er lange momenten van zwart beeld te zien.

Ignace Demeyer
Ignace Demeyer is hoofd spoedeisende hulp in het ziekenhuis in België waar vandaag de neergestoken baby's zijn opgevangen. Demeyer zegt een ramp als dit nog nooit eerder mee te hebben gemaakt. In een kinderdagverblijf in België stak een man vandaag twee baby's een een medewerkster dood. Tien kinderen en twee medewerkers raakten verwond. Zij kwamen werden naar de spoedeisende hulp onder leiding van Demeyer gebracht.

Marc van Roosmalen
Na een maandenlange gevangenschap in Brazilië is de beroemde primatoloog Marc van Roosmalen nu vrij en terug in Nederland. Daarover en over zijn boek Blootsvoets door de amazone komt hij vanavond vertellen. Marc van Roosmalen woont in Brazilië en doet onderzoek in het Amazonegebied. Hij ontdekte daar vijf nieuwe apensoorten. De Braziliaanse overheid beschuldigde Van Roosmalen van apendiefstal. Hij werd veroordeeld voor 14 jaar gevangenisstraf. Na een lange procedure is de onderzoeker nu vrij gekomen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 23 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Marc van Roosmalen, Ivo Opstelten en Georgina Verbaan. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie