Uitzending
Pauw & Witteman - 2-2-2009

2-2-2009

Pauw & Witteman

1436 x bekeken | 0 reacties
8
Vanavond te gast: Mariėtte Hamer, Alexander Pechtold, Jort Kelder en Rudy Stroink.

Jort Kelder
Prinses Christina heeft haar vermogen ondergebracht in een trust op het Kanaaleiland Guernsey. Op die manier hoeft ze er geen belasting over te betalen. En toevallig gaat het nieuwe tv-programma van Jort Kelder daar over: "Betalen is voor de dommen." Hij vindt dat in Nederland de hogere middenklasse de dupe is van ons belastingstelsel.

Alexander Pechtold en Mariėtte Hamer
D66-lijsttrekker Alexander Pechtold gaat in debat met PvdA-fractievoorzitter Mariėtte Hamer over het voorgenomen Irak-onderzoek. Vandaag liet Balkenende weten dat het kabinet een onafhankelijk onderzoek laat doen naar de besluitvorming, die heeft geleid tot steun aan de inval in Irak. Er komt daarvoor een commissie onder leiding van de oud-president van de Hoge Raad, Willibrord Davids. Voor 1 november 2009 komt het rapport uit. Pechtold wil dat er een parlementair onderzoek komt, Hamer is tevreden met het onafhankelijke onderzoek van Balkenende.

Rudy Stroink
Ook de bouwsector ondervindt problemen door de kredietcrisis. Dat zegt projectontwikkelaar Rudy Stroink van TCN. Hij pleit voor een andere aanpak. Bestaande gebouwen opknappen in plaats van investeren in nieuwe complexen, Stroink ziet graag duurzame oplossingen. Documentairemaker Kees Brouwer volgde Rudy Stroink en maakte de documentaire 'De strijd van Stroink', die vanavond om 20.55 uur te zien was op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 2 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Jort Kelder, Alexander Pechtold, Rudy Stroink en Mariėtte Hamer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie