Uitzending
Pauw & Witteman - 28-1-2009

28-1-2009

Pauw & Witteman

2167 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Piet Buyse, Jeroen Smit, Jan Marijnissen en Johan Derksen.

Piet Buyse
Vorige week vrijdag werd BelgiŽ opgeschrikt. In kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gilles-Dendermonde was een bloedbad aangericht. Een jongeman had op de crŤche ingestoken op kinderen en begeleidsters. Er vielen drie doden en verscheidene kinderen raakten zwaar gewond. Burgemeester Piet Buyse is sinds het gebeuren in touw. Dagblad De Standaard wijdde een lovend artikel aan de burgemeester onder de kop Chapeau, meneer Piet Buyse. "Buyse was de afgelopen dagen overal waar hulp geboden kon worden of waar hij mensen kon troosten. Doeltreffend en sereen. De enige waar hij nauwelijks rekening mee scheen te houden, was zichzelf."

Jeroen Smit
Voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven kreeg vandaag in hoger beroep een milde straf opgelegd voor zijn rol in de fraudezaak. Van der Hoeven en zijn ex-collega's hoeven geen celstraf uit te zitten. Van der Hoeven moet wel een boete van 30.000 euro betalen. Michiel Meurs, de financiŽle topman, kreeg de zwaarste straf: 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, 100.000 euro boete en een taakstraf van 240 uur. Volgens de rechter was Andreae de "spil" in de grootste fraudezaak in het Nederlandse bedrijfsleven. Toen de zwendel in 2003 aan het licht kwam, kelderde de beurskoers en ging Ahold bijna ten onder. Journalist Jeroen Smit geeft zijn mening over de uitspraak van de rechter. Smit schreef een bestseller over de zaak Ahold. Het drama Ahold wordt uitgegeven door Balans.

Johan Derksen
Johan Derksen reageert op het plotselinge vertrek van trainer Huub Stevens. Op site van PSV staat te lezen "dat er geen echte 'click' is tussen hem en de spelersgroep". Stevens werd vorig jaar nog binnengehaald als de man die PSV weer op de rails zou krijgen. Na het vertrek van Ronald Koeman rommelde het in Eindhoven. Dit seizoen presteerde PSV onder de maat. De club was kansloos in de Champions League, doet niet meer mee voor de nationale beker en staat vijftien punten achter koploper AZ.

Jan Marijnissen
Jan Marijnissen ontvangt vandaag in Den Haag de Machiavelliprijs 2008. De oud-SP-leider krijgt de Machiavelliprijs 2008 "voor de manier waarop hij als volksvertegenwoordiger jarenlang op authentieke wijze de standpunten van zijn partij in de Kamer heeft verwoord." Aldus de Stichting Machiavelli die de prijs jaarlijks uitreikt voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Voorafgaand aan de uitreiking spreekt Cisca Dresselhuys de Machiavellilezing uit.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 28 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Johan Derksen, Jeroen Smit en Jan Marijnissen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie