Uitzending
Pauw & Witteman - 29-1-2009

29-1-2009

Pauw & Witteman

1512 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Désirée Bonis, Viggo Waas, Marilyn Flim, Fred Teeven en Paul Tang.

Désirée Bonis
In het boek Op haar post tekende Irene Schoemakers gesprekken op met 15 vrouwelijke ambassadeurs, waaronder Désirée Bonis. Zij is sinds 2006 ambassadeur in Syrië. Het land is een dictatuur en betrekkelijk geïsoleerd door de steun aan Iran en Hamas. Maar het is ook een vriendelijk land. Verschillende geloven leven vreedzaam naast elkaar, er is goede zorg en onderwijs en ook de positie van vrouwen is behoorlijk. Bonis vertelt over het lobbyen bij handelsmissies, haar politieke en diplomatieke optredens en consulaire zaken, zoals bijvoorbeeld de situatie van de twee Nederlandse kinderen Ammar en Sara. Zij waren door hun Syrische vader gekidnapt, maar de wisten naar de Nederlandse ambassade te vluchten, en zijn daar bijna zes maanden gebleven.

Viggo Waas
Viggo Waas is cabaretier, acteur, programmamaker en schrijver. Hij zat onder andere bij de groep NUHR en was te zien in Kopspijkers, Dit was het nieuws en Studio Spaan. Zijn bijna perfecte Cruijff-imitatie is inmiddels beroemd. Waas voegt nu een nieuwe categorie aan zijn C.V. toe: zanger. Viggo Waas & Band staan in de theaters met Verbruid, een theatraal concert. De liedjes van deze voorstelling, onder meer geschreven door Paul de Munnik en Maarten van Roozendaal, staan op de gelijknamige cd. Waas zal vanavond niet alleen aan het tafelgesprek deelnemen, maar ook met zijn band optreden.

Marilyn Flim
VVD-Kamerlid en ex-officier van justitie Fred Teeven vindt dat daders van gewelds, -en zedenmisdrijven die vier jaar of meer krijgen, na veroordeling direct achter de tralies moeten verdwijnen. Nu is het zo dat veroordeelden die een uitspraak aanvechten middels Hoger beroep of cassatie, die herziene uitspraak in vrijheid mogen afwachten. De veroordeelde kindermisbruiker die zich vergreep aan Marilyn Flim loopt ondanks een veroordeling tot zes jaar cel nog altijd vrij rond, en dat is zeer frustrerend voor Marilyn.

Fred Teeven
VVD-Kamerlid en ex-officier van justitie Fred Teeven vindt dat daders van gewelds, -en zedenmisdrijven die vier jaar of meer krijgen, na veroordeling direct achter de tralies moeten verdwijnen. Nu is het zo dat veroordeelden die een uitspraak aanvechten middels Hoger beroep of cassatie, die herziene uitspraak in vrijheid mogen afwachten. De veroordeelde kindermisbruiker die zich vergreep aan Marilyn Flim loopt ondanks een veroordeling tot zes jaar cel nog altijd vrij rond.

Paul Tang
Paul Tang, Tweede Kamerlid voor de PvdA, vindt dat banken de hypotheekrente moeten verlagen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 29 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Fred Teeven, Paul Tang en Viggo Waas. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie