Uitzending
Pauw & Witteman - 30-1-2009

30-1-2009

Pauw & Witteman

2826 x bekeken | 3 reacties
7
Te gast: Gerard Spong, Reynier, Floris en Pepijn van Bommel en Sandra Roelofs.

Gerard Spong
Vorige week besliste het gerechtshof dat PVV-leider Wilders moet worden vervolgd voor zijn anti-islamitische uitlatingen, onder meer in Fitna. Spong is een van de mensen die om vervolging hebben gevraagd. Hierom kreeg hij vele haatmails en doodsbedreigingen van Wildersaanhangers. Hij vroeg om persoonsbeveiliging, die hem vandaag is toegewezen.
Geerts Wilders, zelf ook beveiligd, steunt Spong met zijn beveiligingsaanvraag, en distantieert zich van degenen die de bedreigingen hebben geuit.

Reynier, Floris en Pepijn van Bommel
Schoenfabriek Van Bommel is de oudste schoenenfabriek van Nederland en de op één na oudste van Europa. Het bedrijf is nog altijd een echt familiebedrijf, dat nu geleid wordt door de drie zoons van Frans van Bommel: Reynier (1973), Floris (1975) en Pepijn (1979). Hun vader heeft hen nooit gepushed om het bedrijf in te gaan, het was voor elk een weloverwogen keuze. Hoe is het voor hen om in een eeuwenoud familiebedrijf te werken? En wie van hen zal de nieuwe algemeen directeur worden?.

Sandra Roelofs
Sandra Roelofs is de vrouw van de Georgische president Saakasjvili. Haar Nederlandse afkomst stelt haar in staat om een brug te slaan tussen oost en west. Zo riep ze onlangs Europa op om Georgië niet te vergeten. Een halfjaar na de oorlog met Rusland zou zij graag zien dat het Westen de druk op Moskou verhoogt om de getekende vrede serieus te nemen: “het zespuntenplan wordt gewoon niet uitgevoerd. De Russische troepen staan nog steeds op een halfuur van ons huis in Tblisi.”
Ze is in Nederland om de tentoonstelling Born in Georgia te openen, een grote overzichtstentoonstelling van hedendaagse Georgische kunst in het Cobra Museum in Amstelveen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 30 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerard Spong, Sandra Roelofs, Frans van Bommel en Floris van Bommel. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie