Uitzending
Pauw & Witteman - 19-1-2009

19-1-2009

Pauw & Witteman

1954 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Charles Groenhuijsen, Micha Wertheim, Yme Drost, samen met een aantal slachtoffers van neuroloog Jansen Steur, en Arie Slob.

Arie Slob
Zaterdag publiceerde NRC Handelsblad een juridische memo, geschreven enkele weken na de Amerikaans-Britse invasie van Irak in 2003. Daarin stelt de Dienst Juridische Zaken (DJZ) van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Nederlandse politieke steun aan de oorlog Ązowel materieel als procedureelĒ tekortschiet. De toenmalige secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken stuurde het bericht niet door naar minister De Hoop Scheffer. De Tweede Kamer reageerde vandaag geschrokken en vraagt om opheldering. Zal het onderzoek naar de Irakoorlog er dan nu eindelijk komen? Arie Slob geeft zijn mening over de kwestie. Daarbij zal hij ingaan op de kritiek op het functioneren van Minister van Defensie Eimert van Middelkoop, ook ChristenUnie-lid.

Slachtoffers neuroloog hadden geen Alzheimer
Yme Drost is letselschade-expert en vertegenwoordigt een dertigtal slachtoffers van de Enschedese neuroloog Ernst Jansen Steur. Steur stelde tussen 1990 en 2004 opzettelijk een groot aantal verkeerde diagnoses, en liet zijn patiŽnten onnodig medicijnen slikken. Twee van hen, Wim van Losser en Ferdy de Haan, zijn vanavond te gast. De patiŽnten zouden Alzheimer, Parkinson of M.S. hebben. Second opinions wezen uit dat er iets heel anders aan de hand was. De beweegredenen van Steur zijn onduidelijk. Feit is wel dat de handelwijze van de neuroloog al eerder is voorgelegd aan het OM in Almelo en dat zowel het ziekenhuis waar hij werkte als de Inspectie voor Gezondheidszorg de zaak niet eerder hebben aangepakt.

Charles Groenhuijsen
Morgen wordt Barack Obama geÔnaugureerd, Charles Groenhuijsen analyseert. Wie zitten er op de eerste rij? En welke sterren mogen een duit in het zakje komen doen? Bekijk hier de treinreis die Obama maakte van Philadelphia, waar de grondwet werd opgesteld, naar de hoofdstad Washington.

Micha Wertheim
Micha Wertheim over zijn nieuwe cabaretshow Micha Wertheim voor de grap. De cabaretier begon in Cafť Toomler als grappende goochelaar, ging bij de Comedy Train, won het Leids Cabaret Festival en zag zijn eerste voorstelling uitgezonden door de Vara. Grote bekendheid kreeg hij door een incident met een invalide bezoeker, dat eigenlijk geheel op misverstanden beruste. Hoe grof is zijn nieuwe voorstelling eigenlijk?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 19 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Arie Slob, Charles Groenhuijsen en Micha Wertheim. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie