Uitzending
Pauw & Witteman - 21-1-2009

21-1-2009

Pauw & Witteman

1911 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Jeroen van Koningsbrugge, Els Lucas, Bram Vermeulen en Tom Zijlstra.

Els Lucas
Advocaat Els Lucas is blij dat Geert Wilders toch wordt vervolgd voor haatzaaierij en discriminatie. In september deed de Pvda-politicus Lucas aangifte tegen Wilders vanwege een fragment uit de film Fitna en vanwege een artikel in de Volkskrant met als kop 'Genoeg is genoeg: verbied de Koran'. Het Openbaar Ministerie ging toen niet tot vervolging over, maar doet dit nu alsnog. Het hof zegt dat de PVV-leider zich onder meer schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten vanwege de samenhang van al zijn uitspraken. Justitie kreeg de afgelopen jaren tientallen aangiften binnen tegen Wilders.

Jeroen van Koningsbrugge
Jeroen van Koningsbrugge maakt zijn debuut als hoofdrolspeler in de film LINKS, die morgen in première gaat. De zanger en acteur is vooral bekend van De Lama's en het satirische tv-programma Draadstaal. LINKS draaide al in op Nederlandse en buitenlandse festivals en won op het Festival in Zweden de Zilveren Méliès. Vanaf morgen is de film voor het eerst in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen, correspondent van NRC Handelsblad voor zuidelijk Afrika, is uitgeroepen tot de Journalist van het Jaar 2008. Reden? "Durf gepaard aan kwaliteit." Zo kwalificeert de redactie van vakblad De Journalist, die de prijs uitreikt, het werk van Vermeulen. "Hij doet zijn werk in bijzonder moeilijke omstandigheden en neemt daarbij de nodige risico’s. Dat alles komt de kwaliteit van zijn werk evenwel ten goede," zo meldt het juryrapport.

Tom Zijlstra
Tom Zijlstra gaat in op de gang van zaken rond het vertrek van de ex-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente, die verslaafd was aan medicijnen. Zijlstra was destijds lid van de Raad van Bestuur van het MST. De ex-neuroloog van het MST in Enschede zou tegen tientallen patiënten verteld hebben dat ze ongeneeslijk ziek waren terwijl dit niet het geval bleek. Letselschade-expert Yme Drost vertegenwoordigt een dertigtal slachtoffers van de Enschedese neuroloog. Hij was was dinsdag te gast bij Pauw & Witteman, samen met twee slachtoffers Wim van Losser en Freddy de Haan, om op de zaak in te gaan. Op zijn weblog schrijft Tom Zijlstra onder meer: "Alleen ergert het me dat men de indruk wekt dat "de toenmalige directie" van alles op de hoogte was en niet ingreep en de andere neurologen een zwijgverbod oplegde." Lees hier zijn hele weblog.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Bram Vermeulen (journalist), Jeroen van Koningsbrugge, Tom Zijlstra en Els Lucas te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 21 januari door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie