Uitzending
Pauw & Witteman - 19-2-2009

19-2-2009

Pauw & Witteman

1209 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast: Neelie Kroes, Frits Wester, Tjeerd Herrema en Marjon van Royen.

Neelie Kroes
Europees commissaris Neelie Kroes haalt snoeihard uit naar Frankrijk en andere landen die met subsidies banen binnen hun eigen land willen houden. Ze noemt het omkoping en stelen en op deze manier zou de vrije markt in gevaar komen. De Franse president Nicolas Sarkozy wil noodlijdende autofabrikanten met 6 miljard euro steunen wanneer ze de productie binnen de landsgrenzen houden. Kroes noemt dit soort plannen omkoping en banen stelen van andere landen. Op deze manier zou de vrije markt in gevaar komen.

Frits Wester
Frits Wester, parlementair verslaggever voor RTL4, geeft zijn mening over het boek Twintig maanden knettergek van ex-minister Ella Vogelaar. Van februari 2007 tot november 2008 was Ella Vogelaar minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Al die tijd hield ze samen met haar partner Onno Bosma een dagboek bij waarin ze haar ervaringen als minister vastlegden. Zowel haar optredens in de media als de verhoudingen binnen het kabinet en de PvdA komen aan bod in het boek, maar ook haar persoonlijke leven.

Tjeerd Herrema
De Amsterdamse wethouder Tjeerd Herrema besloot vandaag af te treden wegens de immer groeiende problemen en kosten rond de bouw van de Noord-Zuidlijn. Vandaag bleek uit een nieuwe prognose dat het budget van de nieuwe metrolijn met nog eens 290 miljoen euro wordt overschreden, bovenop de 2,1 miljard euro waarop de metrobouw nu is begroot. Alle tegenvallers zijn voor rekening van de stad Amsterdam, het rijk heeft zijn aandeel met een eenmalige bijdrage afgekocht. Daarnaast wordt de lijn op zijn vroegst in 2017 opgeleverd in plaats van 2015. Er wordt nu zelfs gespeculeerd dat het hele project nooit zal worden afgebouwd.

Marjon van Royen
NOS-correspondent Marjon van Royen ging naar Mexico om reportages te maken over de oorlog tussen drugkartels. Er is extreem geweld in Mexico en de oorlog tussen de drugskartels loopt totaal uit de hand zo zag Van Royen. In 1996 vertrok Marjon van Royen al naar Mexico om voor NRC Handelsblad verslag te doen. Ze sloot daar vriendschap met de in een Mexicaanse sloppenwijk wonende Sandra Romero. Over deze vriendschap schreef ze het boek De nacht van de schreeuw.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 19 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Frits Wester, Marjon van Royen, Neelie Smit-Kroes en Tjeerd Herrema. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie