Uitzending
Pauw & Witteman - 25-9-2008

25-9-2008

Pauw & Witteman

1140 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond in Pauw en Witteman: Rintje Ritsma, Henk Kamp, Max Westerman, Eddy Terstall en Ton Kas.

Eddy Terstall en Ton Kas
Eddy Terstal is regisseur van onder anderen: HUFTERS & hofdames en Simon. Morgen gaat Terstalls film Vox Populi in première op het Nederlands Filmfestival. De film handelt over de stuurloosheid van de huidige Nederlandse politiek, waarin volgens Terstall opportunisme regeert. Ton Kas, bekend van films als Lek en Vet Hard, speelt in Vox Populi het volkse karakter Nico. Een Jordanese gozer die rechts noch links is en zich toch met de politiek geconfronteerd ziet.

Rintje Ritsma
Rintje Ritsma hangt definitief zijn schaatsen aan de wilgen. De Beer van Lemmer kan terugkijken op een imposante carrière: vier keer wereldkampioen allround, maar liefst zesmaal Europees kampioen allround, en twee zilveren en vier bronzen Olympische medailles.
Het afgelopen seizoen realiseerde hij zich dat hij zichzelf niet meer kon verbeteren, de passie ebde weg. Voor Ritsma geen zwart gat, hij heeft vele hobbies, zoals kitesurfen, windsurfen en motorrijden, en gaat in een commissie zitten met Ard Schenk. Een terugkeer op het ijs als trainer, sluit Ritsma niet uit.

Henk Kamp
Vanavond vindt in de Tweede Kamer het spoeddebat plaats over de onrust in de Goudse wijk Oosterwei. Marokkaanse jongeren zorgen daar voor veel overlast. Zo werd een journalist van de Telegraaf bespuugd en bedreigd en weigerden buschauffeurs door de wijk te rijden na een beroving. De PVV had op het debat aangedrongen en eiste een debat over zogenaamd “Marokkaans geweld” in Nederland. Henk Kamp zal bij ons in de uitzending zijn visie op het debat geven.

Max Westerman
Voormalig Amerikacorrespondent Max Westerman volgt de zich voltrekkende kredietcrisis op de voet. Hij zal onder meer ingaan op de campagnestop van McCain. Die kondigde gisteren aan om zijn promotionele activiteiten op te schorten en naar Washington terug te keren om de crisis het hoofd te kunnen bieden. Obama heeft, ondanks McCains oproep, besloten om gewoon door te gaan met zijn campagne en vindt dat het geplande debat aanstaande zaterdag gewoon moet doorgaan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 25 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Eddy Terstall, Henk Kamp, Max Westerman, Rintje Ritsma en Ton Kas. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie