Uitzending
Pauw & Witteman - 19-9-2008

19-9-2008

Pauw & Witteman

1460 x bekeken | 0 reacties
6
Agnes Kant
In juni nam Jan Marijnissen halsoverkop afscheid als partijleider en fractievoorzitter. Een opvolger wees hij niet aan, dat liet hij over aan zijn Tweede Kamerfractie en die koos Agnes Kant als nieuwe fractievoorzitter. Als grootste oppositiepartij (26 zetels) mocht de SP namens de oppositie aftrappen tijdens de Algemene Poltieke Beschouwingen. Alle ogen waren gericht op Agnes Kant. Hoe zou de kersverse leider van de grootste oppositiepartij het ervan afbrengen?

Via een videoboodschap blikte Kant gisteravond al even kort terug op haar "vuurdoop" als SP-fractieleider. Hield ze zich tijdens het debat een beetje in, dan kreeg ze het verwijt onzichtbaar te zijn. "Het is nog een beetje zoeken", aldus Kant

Nico Blok
Tafeltennisser Nico Blok weegt 40 kilo en meet 1.77 meter. Door een spierziekte heeft hij zo weinig kracht dat hij nog geen banaan kan pellen. Ondanks dat gebrek won Blok een bronzen medaille op de Paralympische Spelen.

De Spelen in Peking waren de derde voor Blok, maar nu haalde hij voor het eerst een medaille. Wie weet dat dat mede gelukt is door de tips die Nico kreeg van voormalig toptafeltennisser Bettine Vriesekoop.

Maike Meijer en Marg˘t Ros
Maike Meijer en Marg˘t Ros maken met Toren C satire in de beste traditie van de kantoorhumor. Decor van Toren C is een kantoorkolos, volgestouwd met cubicals. Daar lopen 82 typetjes rond. Van koffiejuffrouw Frederique (IQ van een nagelvijl) tot Els van de afdeling verkoop (moeder van vijf, altijd op zoek naar een kolfplek), alle figuren zijn ontsproten uit de fantasie van Meijer en Ros. Zij schreven de serie en spelen iedere rol zelf. Vergelijkingen met Van Kooten en De Bie en de mannen van Jiskefet zijn dan ook niet van de lucht

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 19 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Kant, Marg˘t Ros, Maike Meijer en Nico Blok. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie