23-9-2008
2395 x bekeken | 0 reacties
Sylvia Tóth
Actualiteitenribriek Netwerk kwam eerder vanavond met de namen ven heimelijke geldschieters van Rita Verdonk. John de Mol maakte volgens Netwerk in totaal 35.000 euro over aan Trots op Nederland. Vastgoedhandelaar Chris Thunnessen deed met 100.000 euro een nog grotere duit in het zakje van Verdonk. Ook zakenvrouw Sylvia Tóth stortte een financiële bijdrage in de partijkas. Ze wilde Verdonk graag steunen zonder daar zelf ruchtbaarheid aan te geven."Ik vind het een geweldig initiatief om tegen de gevestigde orde in met iets heel nieuws te komen (...) dat mag best gesteund worden", aldus Tóth.
Johan Faber
Wat bezielde de moordenaar van Pim Fortuyn? Dat vraagt schrijver en journalist Johan Faber zich af in zijn nieuwe boek Wat bezielde Volkert van der G.?
Fortuyn werd 6 mei 2002 vermoord en het boek van Faber is het eerste dat verschijnt over de dader van deze moord, Volkert van der G. Net als in zijn eerdere boeken probeert Johan Faber in de huid te kruipen van de persoon die hij beschrijft in het boek.
Johan Faber heeft grondig onderzoek gedaan naar het leven van Volkert van der G. Zo behandelt het boek onder meer zijn jeugd in Middelburg, zijn tijd als vrijwilliger bij Vogelopvang Walcheren, de ondergrondse acties, zijn vrienden en vriendinnen, zijn zelfmoordpoging, de aanschaf van een pistool in een Turks café in Ede, de Vereniging Milieu-Offensief, de moord op Fortuyn, de vlucht.
Marc van der Chijs
Een variatie op Youtube, maar dan speciaal voor Chinezen. Dat is de site Tudou.cn die Marc van der Chijs heeft opgericht.
Wat interesseert Chinese jongeren op internet en waar kijken ze naar? De Nederlandse ondernemer in China, Marc van der Chijs, weet het wel en vertelt dat vanavond in Pauw & Witteman. Hij speelt er op in met de website www.tudou.cn. De site is een soort vervanger voor televisie in China. Twintig procent van de Chinezen heeft op dit moment internet en de verwachting is dat dat de komende jaren toeneemt.
Guusje ter Horst
Is het plan van minister Ter Horst om de de etniciteit van criminelen te registreren de oplossing voor overlast van Marokkaanse jongeren?
Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken, opperde dit plan vorige week naar aanleiding van geweld tegen ambulancepersoneel in Amsterdam. De daders waren van Marokkaanse afkomst.
Maar hoe ziet de minister dit dan in de praktijk voor zich? En wat betekent dit voor de integratie van deze groep? Daarover praat Guusje ter Horst vanavond in Pauw & Witteman.
Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 23 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Guusje ter Horst en Sylvia Toth. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.