Uitzending
Pauw & Witteman - 24-9-2008

24-9-2008

Pauw & Witteman

1374 x bekeken | 0 reacties
5
Woensdag te gast in Pauw & Witteman: Hannah Belliot, Joris van Casteren, Joop Braakhekke en Hans Couzy.

Hans Couzy
vindt luitenant-generaal buiten dienst Hans Couzy van de blijdschap van minister Van Middelkoop over het feit dat hij niet in militaire dienst heeft gezeten? In Vrij Nederland zei de minister van Defensie blij te zijn dat hij nooit in militaire dienst heeft gezeten want hij zou daar doodongelukkig zijn geworden. Door die uitspraak kreeg hij kritiek van militaire vakbonden. "De verkeerde man op de verkeerde plaats," zo vinden zij. Vanavond vertelt Hans Couzy, voorzitter van de officierenvakbond, wat hij vindt van de uitspraken van Van Middelkoop.

Joris van Casteren
Schrijver Joris van Casteren groeide op in Lelystad. Hij omschrijft de stad als 'een mislukte utopie', maar blijkbaar was het inspirerend genoeg om er een boek over te schrijven. En dat deed hij, genaamd 'Lelystad'. De 32-jarige Van Casteren is journalist, dichter en schrijver. In 2005 won hij het Gouden Pennetje. Met Lelystad is Van Casteren twee jaar bezig geweest. Het is een non-literair, autobiografisch boek vol jeugdherinneringen, die niet allen even positief zijn: “Die maakbaarheidsillusie van Lelystad is verweven met mijn leven.”

Joop Braakhekke
Joop Braakhekke is boos. Boos op omroep BNN voor het eten in zijn restaurant zonder te betalen en boos op het rookverbod waardoor zijn gasten constant naar buiten moeten voor een sigaretje. Vanavond komt hij aan tafel bij Pauw & Witteman stoom afblazen. Twee medewerkers van BNN kwamen voor het programma Try Before You Die eten in het restaurant van restaurateur Braakhekke zonder te betalen. Later betaalde BNN alsnog de rekening. Joop Braakhekke kon het niet waarderen dat er zonder zijn toestemming filmopnames zijn gemaakt in het restaurant. Daarbij is BNN een publieke omroep dus uiteindelijk betaalt de belastingbetaler voor het etentje van de BNN-medewerkers, zo zegt Braakhekke. Verder windt de topkok zich ontzettend op over het rookverbod, dat volgens hem de sfeer in zijn zaak verpest. En passant vraagt peilt hij bij generaal b.d. Couzy wat Defensie van het plan zou vinden om voor 'onze jongens' Holiday On Ice in Afghanistan op te voeren.

Hannah Belliot
Hannah Belliot stelt zich kandidaat als PvdA-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen. Van 2002 tot 2006 was Belliot wethouder van de gemeente Amsterdam. Als wethouder van Cultuur en Zorg in Amsterdam Zuid-Oost groeide ze uit tot 'koningin van de Bijlmer.'

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 24 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Joop Braakhekke, Hans Couzy en Hannah Belliot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie