22-9-2008
1574 x bekeken | 0 reacties
Rolf Visser
Rolf Visser is investeerder en zakenman. Hij stond in 2007 op plaats 265 van de Quote top 500 (92 miljoen euro). Nu heeft hij met eigen geld een (jeugd) speelfilm gemaakt: ‘De zeven van Daran’. De film is gebaseerd op een voorleesverhaal dat Visser bedacht voor zijn eigen kinderen. Op ieder continent woont een magisch dier dat kan praten en met behulp van kinderen probeert om het onrecht in de wereld te bestrijden.
Visser ging geheel buiten de reguliere filmwereld om. Hij benaderde 3 jonge studenten van de Filmakademie en gaf ze de kans deze film daadwerkelijk te maken. Het resultaat is een internationale speelfilm die sinds afgelopen donderdag draait in 60 landelijke bioscopen en door Disney wordt uitgebracht.
Joost Zwagerman
Met de bundel 'De Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 250 essays' rondt Joost Zwagerman zijn grootschalige anthologiedrieluik af. Na twee eerdere bloemlezingen, waarin eerst het korte, en daarna het lange(re) verhaal centraal stond, is het nu het essay dat op monumentale wijze in een anthologie wordt geďnventariseerd. Erkende cracks in het genre worden afgewisseld met ten onrechte vergeten schrijvers. Alle essays bij elkaar geven een weids beeld van al onze fascinaties en obsessies van de laatste 125 jaar, op het gebied van politiek en samenleving, religie, filosofie en kunst.
Wim van de Camp
Wim van de Camp zit sinds 1986 in de Tweede Kamer namens het CDA. Hij houdt zich bezig met justitie (asielbeleid, bestuursrecht) en is voorzitter van de Vaste Kamercommissie OCW. Ook zit hij in het Presidium van de Tweede Kamer.
Vandaag werd bekend dat hij voor het CDA kandidaat-lijsttrekker is bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni. Weliswaar kunnen zich nog andere kandidaten melden, maar in de regel wordt de door het bestuur naar voren geschoven kandidaat gekozen als lijsttrekker. Op 8 november zal tijdens het CDA congres zijn lijsttrekkerschap definitief worden.
Marcel van Beusekom
Een handvol organisaties, waaronder de Consumentenbond en ANWB, hebben genoeg van de OV-chipkaart. Die kaart zou een veilig en handig nieuw betaalmiddel moeten worden voor het gehele openbaar vervoer. Bovendien zou al dat gemak niet meer gaan kosten dan de bestaande kaartjes. Maar de veiligheid van de chipkaart laat te wensen over, de privacy is niet gewaarborgd én de tarieven gaan wél omhoog. Zo liet de NS onlangs weten dat het relatief goedkope retourtje zal verdwijnen. De Consumentenbond en consorten hebben op deze manier geen vertrouwen meer in de kaart. Zij zijn uit het chipkaart-overleg gestapt en willen pas weer met de staatssecretaris om de tafel als zij met een nieuwe kaart komt.
Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 22 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Joost Zwagerman en Wim van de Camp. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.